YAŞAM

Yağlı ekmek hangi yöreye ait, nasıl kızartılır? Yağlı ekmek tarifi nasıl, bazlamaya rakip olacak enfes lezzet!

Abone Ol

Yağlı ekmek nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Püf noktaları neler? Bazlamaya rakip olacak şahane bir tarifle karşınızdayız. İster kahvaltı sofralarınızda ister 5 çayında yanına sadece bir peynir keserek tüketebileceğiniz bu şahane lezzeti yemelere doyamayacaksınız. İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızda yağlı ekmek tarifi... 

 YAĞLI EKMEK NASIL YAPILIR?

 MALZEMELER:

* 2
su bardağı
ılık su

* 1
su bardağı
ılık süt


 * 1/2
su bardağı
sıvı yağ


* 1
tatlı kaşığı
tuz

* 2
yemek kaşığı
şeker

* 1
paket
instant maya

* 7,5
su bardağı
un

* 100
gram
tereyağı
(arası için)

YAĞLI EKMEK HAZIRLANIŞI NASIL?

Yağlı ekmek için mayayı diğer sıvılarla karıştırıp güzelce, harmanlayın. 

Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurmaya devam edin.  

40 dakika  kadar dinlendirme yapın.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.

Üstlerine birer tatlı kaşığı yağ sürün.

Elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açın.

Yağsız tavada önlü arkalı pişirin.

Yağlı ekmek hazır. Afiyet olsun.

(Görsel yemek.com'dan alınmıştır)

YAĞLI EKMEK HANGİ YÖREYE AİTTİR?

Diyarbakır yöresine ait olan yağlı ekmek, yörelere göre farklı çeşitlerle hazırlanabilir.