Yumurtanın kabuğu en kolay nasıl soyulur? Birçok kişinin favorisini oluşturan yumurta, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar herkesin vazgeçilmezleri arasında yer alan önemli bir protein kaynağı. Size önereceğimiz önemli püf noktaları ile haşladığınız yumurtanın kabuklarının kolaylıkla çıkmasını sağlayabileceksiniz. Bu öneri ile yumurta kabuğunu tek elle bile soyabileceksiniz. Peki yumurta kabuğu en kolay nasıl soyulur? İşte detaylar…

Yemesi oldukça kolay bir besin olan yumurtanın kabuğu bazen can sıkıcı olabiliyor. Özellikle de haşlarken yumurtanın kabuğuna yapışması, soyulmasını zorlaştırıyor. Peki ne yapmalıyız? Haşlanmış yumurta en çabuk nasıl soyulur?  İşte size bir çırpıda yapabileceğiniz, pratik mi pratik yumurta soyma yöntemi…

TUZ, KARBONAT YA DA SİRKE EKLEYİN

Yumurtayı haşlamaya başlamadan önce suyun içine bir çay kaşığı tuz ya da karbonat eklemelisiniz.  Haşlanmış yumurtanızın kabuğunun çok kolay soyulmasını istiyorsanız haşlarken suyun içine bir çorba kaşığı sirke koyabilirsiniz. Sirkenin asidik özelliği yumurta kabuğunda bulunan kalsiyumu çözerek kabuğun daha kolay soyulmasını sağlayacaktır.

PİŞİRMEDEN BİRKAÇ DAKİKA ÖNCE DOLAPTAN ÇIKARIN

Yumurtayı haşlamadan önce biraz oda sıcaklığında bekletmelisiniz. Hemen dolaptan çıkarır çıkarmaz suya koyup haşlamak doğru bir yöntem değildir. Bu durum, kabuğunun zor soyulmasına ve kabuğa yapışmasına hatta çatlamasına neden olur. Yumurtalar piştiğinde sıcak sudan alarak kaşığın üstüne koyup soğuk suya tutun. Bu püf noktası, hem yumurtaların sıcak suda pişmesini önleyebilir hem de daha hızlı soğumasına yardımcı olursunuz.

YUMURTA HAŞLAMA SÜRELERİ

Cıvık yumurta – 2 dakika

Rafadan yumurta – 3 dakika

Kayısı kıvamı – 4.5 dakika

Katı yumurta – 6 dakika

Tam pişmiş katı yumurta – 10 dakika