Orhan Ak yönetimindeki Trabzonspor, ZTK çeyrek finalinde Ankaragücü'ne konuk oldu. Başkent'te ilk golü Abdülkadir Ömür attı ancak ev sahibi muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Ali Sowe'nin şov yaptığı müsabakada, Ankaragücü 3-1 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.
ALI SOWE'NİN GECESİ
Eryaman Stadı'nda oynanan ve Zorbay Küçük'ün yönettiği maça iyi başlayan Bordo Mavililer, henüz 22. dakikada öne geçip ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamlasa da üstünlüğünü koruyamadı. İkinci yarıya muhteşem başlayan ve golcüsü Ali Sowe ile 51. dakikada eşitliği yakalayan Tolunay Kafkas'ın ekibi, 68. dakikada Lamine Diack ile öne geçti. Maçın en etkili ismi olan Ali Sowe, 83. dakikada bir kez daha sahneye çıktı kendisinin 2., takımının ise 3. golünü attı.
Stat: Eryaman
Hakemler: Zorbay Küçük xx, Ali Saygın Ögel xx, Ekrem Kan xx,
Goller: Abdulkadir Ömür (dk. 12) (Trabzonspor), Sowe (dk. 52 ve 83) Diack (dk. 69) (MKE Ankaragücü)
Sarı kartlar: Abdulkadir Ömür, Peres, Denswill, Uğurcan Çakır, Bakasetas (Trabzonspor), Hanousek, Arda Kızıldağ, Mujakic






