Beşiktaş, Ajax maçı sonrası Kayseri deplasmanına beş eksikle ve moral bozukluğuyla gitmesine rağmen, karşılaşmayı üç sıfır kazanarak perşembe oynayacağı Frankfurt maçı öncesi moral depoladı.

Kartal, ilk devre tutuk bir oyun sergilese de Muçi ve İmmobile ile yakaladığı pozisyonlarda çerçeveyi bulamadı. ilk devre golsüz berabere bitti.
İkinci devre Beşiktaş, Kayserispor’a sahasında pres yaparak çıkmasını engellemeye çalıştı. 56. dakikada Kayseri defansına çıkarken pres yapan Gedson, topu kapıp golü attı. Bu golle Beşiktaş, rahatlamış oldu. Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst, 65. dakikada Semih ve Joao Mario’yu oyuna sokarak sakatlanan Gedson’u ve kanatta beklenen verimi alamadığı Muçi’yi oyundan çıkardı. Bu değişiklik pozisyonları da getirdi. 78. dakikada Rashica’ya ceza sahasında yapılan faulde, hakem Atilla Karaoğlan penaltıyı gösterdi. İmmobile kaleciyi ayrı, topu ayrı köşelere atınca Beşiktaş skoru iki sıfıra getirdi. Bu skor Kartal’ı iyice rahatlattı.

83. dakikada ceza sahasında Attamah’ın, İmmobile’yi sarılarak düşürmesini hakem sadece seyretti. Bu pozisyona güreşte üç puan verilirdi. Yine Kayseri kalecisinin topu oyuna soktuğu ve Kartal’ın topu eliyle düzelttiği pozisyon, hakemin gözü önünde yapılırken. Hakem maalesef yine görmedi. İmmobile’nin bir pozisyonunun dönüşünde, kale içinde Uduokhai’nin yaptığı harekete penaltı noktasını gösteren hakem, VAR’ın ikazıyla iptal etti. Bundan önceki iki pozisyonda, VAR’ın ortalarda olmaması enteresandı. 90+1’de Rashica’ın ortasında İmmobile’nin uçarak kafa vuruşu, gecenin mükemmel kapanış golüydü. Beşiktaş üç puanı üç golle alarak perşembe günü Frankfurt karşısına moralli ve taraftarın müthiş bir desteğiyle çıkacak. Kartal rahmeti Vedat Oktar’ın dediği gibi hakemi de Kayseri’yi de yenerek İstanbula döndü. Darısı perşembeye.