Süper ligin 8. hafta maçında Beşiktaş Antep’te son dakikada yediği golle berabere kalarak 2 puandan oldu ve 1 puana razı oldu. Ancak siyah beyazlıların oynadığı oyuna bakarak 1 puan bile kâr sayılır dersek haksız sayılmayız.

Van Bronckhorst hocayla sezona çok iyi başlayan Beşiktaş Avrupa gurup eleme maçlarında ve ligde çok iyi bir görüntü veriyordu. Trabzon maçında başlayan düşüş Ajax ve Frankfurt maçlarındaki farklı yenilgilerle devam etti. Van Bronckhorst hocanın rotasyon tercihleri Beşiktaş’ın ayarlarını da bozdu. Antep maçında sağda Rashica’yı oynatmayıp son yarım saatte oyuna alması gibi Semih’i oynatmama isteğine de hala anlam veremedik. Beşiktaş, ileride baskı yaparken defansın arkasına atılan her top kalesinde ciddi pozisyonlar verdi. Kaleci Mert ilk devre net kurtarışlarıyla takımı taşıdı.

31. dakikada VAR ikazıyla kazanılan penaltı ve İmmoobile’nin penaltı golüyle Beşiktaş zahmetsiz öne geçti ama maçın büyük bir bölümünde oyunu Antep yönlendirdi. Beşiktaş yaratıcılıktan uzak artık bireysel oynamaya başladı. Dakikalar ilerledikçe Kartal büyük takımın yapmayacağını yaparak geriye yaslandı ancak bu Antep’in işine yaradı. Rafa’yı çıkartıp Zaynutdinov’u oyuna sokan Van Bronckhorst skoru korumaya sağlasa da 90. dakikada Maxim in golüne engel olamayarak bir puana razı oldu.

Taraftarı kaybetme Hocam

Nasıl takım iyi oynadığı zaman hocayı alkışlıyorsak bu maçtaki puan kaybı Beşiktaş’ın hocasına yazar demeden de duramayız. Daha Türkiye’yi tanımadı. Hele Frankfurt maçı sonrası taraftarları eleştirmesi çok yanlıştı. Hoca, futbolcular profesyonel, hepsi parasını alıyor ama taraftar vefalı…

Her zaman, karda, kışta takım 30 puan gerideyken bile stada gidip takımını destekliyor. Birileri Beşiktaş taraftarını hocaya hatırlatsın, dünya bile bilirken hoca öğrenememiş Beşiktaş’ın dillere destan taraftarını. Bir yaşamdır, bir hayattır, bir ailedir Beşiktaş taraftarı, Van Bronckhorst hocaya duyurulur…