Altı haftadır kazanan Beşiktaş’a Trabzon evinde dur dedi ve siyah beyazlıları evine bir puanla gönderdi. Hafta içi yedek ağırlıklı kadroyla dostluk maçında Atletico Madrid’i 2-0 yenen kara kartallar, Trabzon karşısında pozisyon üretmekte zorlandı. Gecenin öne çıkan isimleri iki takımın da yaptıkları kurtarışlarla kalecileri oldu. Trabzonspor’un kalecisi Uğurcan ile Beşiktaş’ın kalecisi Mert gecenin kahramanlarıydı.

Beşiktaş orta sahada oyun kurmakta zorlanınca ilk devre Trabzon daha etkili bir oyun oynadı.  İlk devre iki takımın da isabetli şutu dahi yoktu. İkinci devre iki takım da net pozisyonlar üretse de son vuruşlarda başarılı değillerdi. Maçın sonlarına doğru iki takım da baskıyı artırdı ama bu dakikalarda kaleciler devreye girerek müthiş kurtarışlar yaptı Sonuçta Beşiktaş ve Trabzon birer puana razı oldu.

Son haftalarda her maçta gol atan Aboubakar Cenk’in yokluğunu fazlasıyla hissetti ve ağları havalandıramadı. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin kazandığı haftada Beşiktaş Trabzon’da iki puan bırakarak şampiyonluk yarışının dışında kaldığı gibi ikincilik yarışında da yara aldı. İkincilik için Fenerbahçe ile arasında bir maç fazlasıyla 4, liderle bir maç fazlasıyla 10 puan olan Beşiktaş Trabzon’dan 3 puanla dönseydi nefesi Fenerbahçe’nin ensesinde olacaktı. Beşiktaş’ın aldığı 1 puana sevinmelerden biri de bu nedenle Fenerbahçe oldu.