Tarihindeki en kötü sezonu Türkiye Kupası ve Süper Kupayla kapatan Beşiktaş, Süper Lig’e de taraftarına umut vererek başladı.

Siyah beyazlılar Süper Lig’deki yeni sezonun ilk maçında deplasmanda Samsun’u 2-0 yenerek evine üç puanla döndü.

Süper Kupa’da Galatasaray maçındaki 5-0’lık galibiyet ve takımın o karşılaşmadaki güzel oyunundan sonra gözler Samsun maçına çevrilmişti. Samsun ilk 30 dakika Beşiktaş kalesini ablukaya aldı. Beşiktaş oyun kurmakta zorlandı. Kanatta oynayan Semih ve Rashica üretkenlikte zorlandı, İmmobile topla buluşamadı. 

15’inci dakikada Samsun’un filelerle buluşan pozisyonu ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Samsun maçında Semih’in mükemmel vole pasıyla topu sürüp filelere yollayan rafa Silva kalitesini gösterdi ve Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. 36. dakikada Beşiktaş’ın kaleyi bulan ikinci pozisyonu da gol olunca Beşiktaş 2-0 öne geçti. Masuaku’nun ortası, Paulista’nın kafa vuruşu sonucu gelen golle ilk devre 2-0’la kapandı.

İkinci devre oyunun kontrolü tamamen Samsun’daydı. 58 dakikada direkten dönen top Beşiktaş adına şanstı. Samsun 90 dakika boyunca 348 pas yaparken Beşiktaş 229 pas yaptı, Samsun 19 şut çekerken Beşiktaş 9 şut çekti 

Üç puanı iki gol atarak kazansa da Beşiklaş’ın hala kanat oyuncu transferinin şart olduğunu gördük. Yönetimin de bu yönde bir çalışması olduğunu biliyoruz.

Süper kupanın ardından ilk maçta 2-0’lık galibiyetle taraftar mutlu ve umutlu. Kartal evinde Antalya maçında taraftarını bekliyor, taraftar da yeni transferleri ile göz dolduran Beşiktaş’ı…