Beşiktaş evinde konuk ettiği Eyüpspor’u maçın 90 dakikasında kazanılan penaltıyı gole çeviren immobile’nin golüyle 2-1 yenerek üç puanın sahibi oldu. Ancak bu karşılaşma Siyah Beyazlılara bir uyarı maçı olarak hafızalarda yerini aldı.

Eyüp maça hızlı başladı. Caner’in uzun toplarıyla 12. dakikada Thiam, 17. dakikada Saiz’le net pozisyon bulan Eyüp, kaleci Mert’i geçemedi. Mert iki müthiş kurtarış yaparak golü önledi.

20. dakika João Mario’nun pasında Rashica topu filelere yollayınca Beşiktaş golü bulmuş oldu. Kartal İmmobile’yle ikinci gole yaklaşsa da kaleci Berke başarılıydı.  Böyle olunca Beşiktaş devreyi 1-0 önde bitirdi.

İkinci devre Eyüp pres yaparak Beşiktaş’ın oyununu bozdu ve defans arkasına atılan toplarla gol aradı. 64. dakikada yine böyle bir pozisyonda kaleci Mert’in Thiam’ı düşürdüğü pozisyonda VAR ikazıyla hakem Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterdi. Emre Akbaba topu filelere gönderince skor 1-1’e geldi.

İki takım da ikinci gol için baskı kurmaya çalışsa da gecenin kaderini 80. dakikada altı pas içinde Thiam’ın kaleye giden vuruşunu kurtaran mert değiştirdi. 80. dakikada Semih ve Emirhan’ı oyuna alan Van Bronckhorst elindeki son kozu kullanmış oldu.

Beşiktaş, 90. dakikada Semih’i ceza sahasında düşüren Tayfur’un pozisyonu yine VAR ikazıyla penaltıya dönünce topu filelere yollayan İmmobile’yle öne geçti. Maçı Kartal 2-1 kazanarak evinde galibiyet serisine devam etti ve hafta içi oynanacak Ajax maçı öncesi moral buldu.

Ancak son iki maçta gördük ki Al-Musrati orta sahada Gedson ve Rafa Silva’ya ayak uyduramıyor. Hücumda kaptırılan toplar Beşiktaş kalesinde ciddi pozisyonlar yaratıyor. Eyüp maçındaki pozisyonlar bir uyarı olsun. Ajax maçı öncesi Van Bronckhorst’a duyurulur.

Ajax maçında kartala başarılar diliyoruz ve mutlak galibiyet bekliyoruz.