Beşiktaş milli aradan sonra evinde ağırladığı Konya’yı ilk devre attığı iki golle 2-0 yenerek üç puanı aldı ve ligde Galatasaray’ın ardından ikinci sıraya yerleşti.

Muhteşem taraftarı eşliğinde Beşiktaş maça oldukça hızlı başladı. Van Bronckhorst genç Semih’le ilk on birde başlayarak spekülasyonlara son verdi. Semih’e 30 dakikada yapılan penaltıyı İmmobile filelere yollayınca Kartal 1-0 öne geçti. Bu gol seyirciyi coşturmaya yetti. Bu coşku oyuna da yansıdı. İlk devrenin son dakikasında ise yine klasik bir Rafa Silva golü seyrettik. Rafa’nın topu tutuşu, düzeltip vuruşu ve topun filelere gitmesiyle Beşiktaş devreye 2.-0 önde girdi.

İkinci devre Konya’nın en net pozisyonunda kaleci Mert başarılıydı. Dakikalar geçtikçe Beşiktaş pozisyonlar üretmeye devam etti ama son vuruşlarda başarılı olamadı. Gedson Muçi ve İmmobile’nin kaçırdığı pozisyonlar gol olmayınca Beşiktaş maçı ilk devre attığı iki golle kazanarak hafta içi oynayacağı Lion maçı ve ardından gelecek olan Galatasaray derbisi öncesi moral topladı.

Bu hafta Beşiktaş çok zor bir viraja giriyor. Lion maçı kadar, lider Galatasaray’la deplasmanda yapacağı derbi maçı süper kupanın da rövanşı aslında.  Lider ve ikincinin maçı zevkli, heyecanlı, kazananın morallerini yükselteceği bir maç olacak. Kartal kazanırsa zirvenin ortağı haline gelecek, Galatasaray kazanırsa rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye yukardan bakmaya devam edecek.

Fenerbahçe’nin hoyratça puan dağıtmasıyla Galatasaray’ın en yakın rakibi olan Siyah Beyazlılar derbiden galip çıkarsa, Fenerbahçe Mourinho sonrası İsmail Kartal’ı arar hale gelecek.

Uzun lafın kısası Beşiktaş Van Bronckhorst ile evinde dörtte dört yaparak taraftarının da desteğiyle uçmaya devam ediyor. Önümüzdeki hafta da en zor virajda, buradan hasarsız çıkarsa kartlar yeniden dağıtılır ve yarış yeniden başlar.