Liudmila S. Bakacak
Tüm Makaleleri
Placinta (Moldova böreği)
Placinta düz kek anlamındaki Latince plasenta kelimesinden gelir. Moldova ve Romanya’da popüler bir hamur işidir. Farklı pişirme yöntemleri olan bu geleneksel hamur işi placintayı diğer Balkan börekle...
Fırında palamut buğlama
Denizlerde av sezonunun başlamasıyla birlikte sağlığımız için en yararlı protein kaynaklarından biri olan balık, sofralarda daha fazla yer bulur.
Çıtır patlıcan ve salatalık salatası
Asya mutfağını lezzeti ve hazırlanma hızı nedeniyle seviyorum. Bugün sizlerle iki güzel salata tarifi paylaşmak istiyorum. Biri çıtır patlıcanlı, diğeri salatalıklı. Bu salataların ana özelliği, lezze...
Armutlu bademli tart
Fransızcada Tarte Bourdaloue olarak adlandırılan bu klasik Armut Frangipane Tartı, Fransız şekerleme sanatının bir klasiğidir. Hatta pasta şefleri için yapılan devlet sınavına bile dahil edilmiştir. L...
Dubai çikolatası
Dünyayı yeni bir tür çikolata çılgınlığı sardı. "Dubai çikolatası" diye bilinen; künefe, fıstık kreması ve çikolata kaplamasından oluşan bu yeni tadı denemek isteyenler dükkanların önünde uzun kuyrukl...
Patlıcan parmigiana
Patlıcan parmigianayı (Parmigiana di melanzane) ilk kez İtalya’da denedim. Hem bu yemeğe hem de İtalya’ya aşık oldum. Bu patlıcanlar hakkında kitaplar yazabilirsiniz çünkü yemeğin uzun bir geçmişi var...
Napolyon pasta
Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından yapılan bir ankette ‘Napolyon’ pastası ilk sırada yer almıştı. Tarihi 17. yüzyıla kadar uzanan bu pastanın mucidi Fransız pasta şefi Claudius Gele’dir. 1645'te h...
Limonlu sbricolata
Yıl boyunca sayısız festivalin kutlandığı İtalya’da bunların çoğu yemekli yapılıyor. Geleneksel yiyecekle donatılan sofralarda sbriciolata da eksik olmaz.
Alena Spirina'nın erikli turtası
Bugün yeni bir turta tarifiyle karşınızdayım. Kendisini mevsimsel mutfak aktivisti olarak tanımlayan Rus şef Alena Spirina'nın mevsimlere göre bölümlere ayırdığı 52 Turta isimli kitabından bir tarif s...
BALLI RUS PASTASI (MEDOVİK)
Bugün özel ve klasik bir pasta tarifi paylaşacağım. Tarife geçmeden önce bu pastanın tarihçesinden kısaca bahsetmek istiyorum. Pastanın ortaya çıkışı iki asır öncesine dayanıyor.