Beşiktaş Avrupa arenasında Lugano’yla deplasmanda 3-3 berabere kalarak turu İstanbul’a bıraktı. Kartal İsviçre’de üç defa öne geçmesine rağmen galibiyeti koruyamadı.

Beşiktaş hücum hattında gecenin sürprizi Gedson’du. İki gol atan Gedson Rafa Silva’yla Kartal’ı ayakta tutan oyunculardı. İlk devre 21. dakikada Gedson’la öne geçen Beşiktaş’a Lugano 34 dakikada Bislimi’yle cevap verdi. Devre 1-1 sonuçlandı.

İkinci devre karşılıklı pozisyonlar olsa da Beşiktaş golü 52. dakikada yine Gedson’la buldu. Üç dakika sonra El-Musrati’nin kafa golü gelince skor bir anda 3-1 oldu. Skor böyle olunca maç başka bir boyuta geçecek diye beklerken bir dakika sonra Steffen’in golü geldi. Bu gol Lugano’ya hayat verdi. Özellikle Beşiktaş’ın sol kanadını dağıttılar ve skor bir anda 3-2 oldu. Lugano baskısı yine Beşiktaş kalesinde hataya sebep oldu. 63. dakikada Paulista kendi kalesine gol atınca maçın skorunu da belirlemiş oldu. 3-1 öne geçen Kartal defansın özellikle Masuaka’nun ofans oyunu nedeniyle sol kanadı aksayınca tökezledi. Lugano üç golü bu kanattan atarak Beşiktaş’ın cezasını kesti.

Beşiktaş’ın hocası Bronckhorst‘un taktiği hücum hattında tuttu ama defans hattında yattı. Gedson, El Musrati, Rafa Silva maçta öne çıkan oyunculardı.

Beşiktaş taraftarı İsviçre’de de takımı doksan dakika destekleyerek alkışladı Beşiktaş Thun’dan galibiyeti kaçırarak turu İstanbul’a, evine ve mükemmel taraftarı önüne bıraktı. Kalbi Beşiktaş için atan taraftarı perşembeyi çarşambadan bekliyor. Avrupa bileti Tüpraş stadında kesilecek. Ligde bay olan Beşiktaş’ın Perşembe günü Lugano’yu geçip guruplara kalması dileğiyle…