Beşiktaş Avrupa gurup maçlarında Hollanda’da Ajax’la oynadığı ilk maçta rakibine 4-0 yenilerek adeta stadın çimlerine çakıldı.

Maça rotasyon yaparak başlayan Van Bronckhorst hocanın İmmobile’yi yedek oturtup Mustafa’yla başlaması hataydı. Ayrıca orta sahayı kalabalık tutma isteği de sahaya yansımadı. Ajax’a karşı oyun kuramayan Beşiktaş maçta pozisyon dahi bulamadan 90 dakikayı tamamladı. Ajax’ın tam saha pres yapması, Beşiktaş’ı sahasına hapsetti. Defanstan oyun kurma isteği ise üç pas yapamadan topun rakibe kaptırılmasıyla sonuçlandı. Van Bronckhorst hoca bu oyunu 90 dakika çözemeden ve kalesinde 4 gol bularak, rakip kaleye şut atamadan maçı tamamladı. Beşiktaş, Ajax’la oynadığı 7. maçtan da sahadan mağlup ayrıldı.

Bu sezon en vasat oyununu oynayan Kartal ilk yenilgisini Ajax karşısında Avrupa liginde almış oldu. Öte yandan hem Hollanda’daki gurbetçilerden oluşan ve statta olan hem televizyondan izleyen taraftarı, Beşiktaş’ın yenilgisinden çok vasat ve ruhsuz oyunu kahretti. Beşiktaş 90 dakika boyunca rakibini seyrederken 31. dakikada Fitz-Jim, 51. dakikada Goodts, 55. dakikada Taylor ve 73. dakikada Goodts’un kapanış golü gelmiş oldu.

Kartal ilk gurup maçında ağır yaralı olarak maçı tamamladı. Yapılan rotasyon oyuna yansımadı. 90 dakikalık karşılaşma Kartal’ın ağır yenilgiyle tamamlandı.

Van Bronckhorst hocanın ve takımın bu maçtan dersler çıkartıp alternatif oyun sistemleri üzerinde çalışma ve çözüm üretmesi gerekiyor. Daha yolun başındayken buna bir iş kazası diyelim ve önlemleri acilen alalım.