Beşiktaş evinde Antalyaspor u 4-2 yenerek puanını 6 çıkardı ve ligin zirvesine oturdu. Bu maçta gördük ki Kartal özlenen Kartal olmuş; Bronckhorst’la yeni bir kimlik bulmuş gibi oynuyor.

Takım oyununda mükemmel sinerji, forvet hattının uyumu ve Beşiktaş’ın taraftarıyla bütünleşmesi hep böyle olursa  evinde yenemeyeceği takım yok dersek çok da iddialı olmaz.

Süper Kupa’da farklı Galatasaray galibiyeti, ligin ilk haftası Samsun derken Antalya’da da seri bozulmadı.

Gelelim maça…

Maçın 23. saniyesinde kaptırılan topu Samudio Beşiktaş filelerine yollayınca Beşiktaş maça 1-0 yenik başlamış oldu. Bu golden sonra siyah beyazlılar adeta Antalya kalesini ablukaya aldı. Tüm takım ilerde baskı uyguladı. 13. dakikada Kartal’ın golcüsü İmmobile sahneye çıkarak Piric’in kapattığı köşeden topu filelere yollayınca skor eşitlendi. Gol Beşiktaş’ı ve trübünleri ateşledi. 23. dakikada Semih’in asistiyle İmmobile Beşiktaş’ın ikinci golünü atınca Kartal 1-0 geriden başladığı maçta 2-1 öne geçmiş oldu. Bu golle devreyi Beşiktaş önde bitirdi.

Beşiktaş pozisyonlar bulsa da kaleyi bulan toplar ofsayt ve hakeme takıldı İkinci devre Beşiktaş defansının hatasıyla Samudio‘nun golü gelince skor yeniden eşitlendi: 2-2. Ancak Antalya bu gole beş dakika sevinebildi. 56. dakikada Rashica’nın pasında Rafa Silva vites yükselterek topu sürüp filtrelerle buluşturunca Beşiktaş skoru 3-2 ye getirdi.

Günay’ın 61. dakikada rafa Silva’ya yaptığı faul VAR ikazıyla kart sarıdan kırmızıya dönünce Antalyaspor’un fişi çekilmiş oldu. 90. dakikada Ndour’un ara pasında devreye giren geçen sezonun kahramanı Muçi gecenin skorunu belirledi ve Beşiktaş 4-2’lik şık bir galibiyetle üç puanı kazandı.

90 gün sonra evinde seyircisiyle buluşan Kartal seyircisini evine mutlu yolladı. Rashica, Rafa Silva, İmmobile ve Gedson oyunlarıyla akşam ön plandaydı ama  takım olarak oynayınca Kartal’ın seyrine doyum olmuyor.

Sahada top oynamak isteyen iki takım, atılan 6 gol ve futbolun sahada oynanması herkese büyük bir seyir zevki   yaşattı. Teşekkürler Antalyaspor’a, teşekkürler Beşiktaş’a, teşekkürler takım, yönetim ve taraftara…