Beşiktaş Perşembe günü Lugano’yu 5-1 yenip Avrupa biletini aldıktan 3 gün sonra taraftarının karşısına yeniden çıktı. Bu kez rakip Sivasspor’du.

Kartal, Süper Lig’deki üçüncü maçında Tüpraş stadında Sivasspor’u ilk ve ikinci devre attığı gollerle 2-0 yenerek ligde üçte üç yaptı ve milli araya kayıpsız girdi.

Beşiktaş’ın Sivas maçları genelde zorlu geçerdi. İstatistiklere göre, iki takım önceki sezonlarda 19 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 6’sını Sivasspor kazanırken 12’sini Beşiktaş kazandı. 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu karşılaşma da zor geçti.

Kırmızı beyazlılar Beşiktaş karşısında beşli defans dörtlü orta sahayla oynayarak katı bir savunma anlayışıyla oynamaya başladı.

Ceza sahası önünde yığılarak güçlü rakibinin gol veya gollerine engel olmak isteyen Sivas bunu bir derece de başardı.

Katı savunma ve Lugano maçının da yorgunluğu olunca Beşiktaş’ın önceki maçlarındaki üretkenliğinden uzak bir oyun seyrettik. Bronckhorst hocanın  Muçi’yle başlaması Rafa Silva’nın yorgunluğu Beşiktaş’ın oyununda etkili oldu.

24. dakikada Masuaku’nun ortasına Sivas defansının elle müdahalesini önündeki pozisyonda göremeyen hakem, VAR’ın üç dakika bakıp hakeme tavsiye verip izletmesi ile penaltı noktasını gösterebildi. Penaltıyı 27. dakikada kullanan ve kaleci ile topu ayrı köşelere yollayan İmmobile Beşiktaş’ın ilk golünü atmış oldu. 45. dakikada Masuaku’nun serbest vuruşu direkten dönünce Beşiktaş devreye 1-0 önde girdi.

İkinci devre yine Sivas savunma ağırlıklı oyunu oynamaya devam etti. Beşiktaş’a pozisyon vermese de Beşiktaş kalesine de gidemedi, 90 dakikada ancak bir pozisyon buldu.

Beşiktaş Rafa Silva, Mustafa ve Semih’le pozisyon bulsa da kaleci Ali Şaşal’ı geçemedi  ancak  89. dakikada Sivas defansının hatasını affetmeyen Gedson aşırtma vuruşla topu filelere yolladı ve maçın skorunu belirlemiş oldu: 2-0

Böylece Beşiktaş milli araya 3 puanla girmiş oldu. Üç günde 7 gol atan Kartal kalesinde sadece 1 gol görerek taraftarını mutlu etmeye devam etti.

Kartal kanatlandı uçuyor, taraftar sevinçten uçuyor…