Bu hafta Türkiye’nin en çok konuşulan sanatçısı Serdar Ortaç’ı kaleme alacağım. Son yıllarda yaşadığı hastalığıyla çok konuşuluyor. Özellikle sosyal medyadan kendini takip eden sevenleriyle her zaman sigara içerken sohbet etmesi aynı zamanda alkollü halleriyle çok tartışıldı.

Hatta 54 yaşındaki ünlü şarkıcı Ortaç'ın TİKTOK hesabı kapatıldı. TikTok hesabında açtığı canlı yayınlarda alkol ve sigara kullanan ve birçok kez küfürlü konuşan ünlü popçu bu karar sonrası isyan etmişti.

Ortaç, İnstagram hesabında bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. "TikTok  hesabımı kapatmışlar, sanki namus suçu işledim. Ben de Instagram'a geldim. Instagram'ı seviyorum ama canlı yayını yok ki Instagram'ın" dedi.

Alkollüyken canlı yayınlar yapan sanatçı bir çok kere zor anlat yaşadı.

Sonunda hem annesinden hem evinde kendisine yemeklerini yapan ve ev işlerinden yardımcı olan cici annesinin de etkisiyle  alkol ve sigarayı birden bıraktı.

Her gün tek tek içkisiz ve sigarasız günlerini saydı. Bugünlerde bakın bu durumu nasıl değerlendirdi Ortaç.

 “İçkisiz hayat acayip güzel. Bugün 23'üncü gün bitti, içkiyi ve sigarayı aynı anda bıraktım. 35 sene her gece içtiğim viskiyi bıraktım" dedi.

Şimdilerde sigarasız ve alkolsüz tam bir ay geçti aradan ve Serdar Ortaç,bu hafta bir çok ünlü sanatçının konser verdiği Harbiye Açıkhava sahnesinde muhteşem bir konser verdi. Sahnede kendisi de söyledi alkol ve sigarasız yıllarından sonra çıktığı ilk konser oldu.

Ortaç'ı dinlemeye gelenler arasında her zaman olduğu gibi annesi  Nesrin  hanım da vardı. Konseri takip eden magazin gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Nesrin Ortaç, gelen sorulara samimi cevaplar verdi. Nesrin hanım, "Oğlumun her konserinde olduğu gibi şimdi de çok heyecanlıyım. Oğlum, sigarayı ve alkolü bıraktı. Şimdi görmeye geldim. Takipteyim artık. Bundan sonra bir daha kullanmayacak" dedi.

Gazetecilerin, "oğlunuzun evlenmesini ve baba olmasını istiyor musunuz?

sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Evlenmesini ve baba olmasını istemiyorum. Birliktelikler yaşasın, gezsin, eğlensin. Canı sağ olsun. Sağlığı yerinde olsun yeter.

Serdar'ın zor zamanlarında sessiz kaldığını söyleyen Nesrin hanım, Serdar, genelde bir şey anlatmaz" dedi.

Başarılı sanatçı Ortaç, bir hayranının maddi zorlukları aşması için emlak işi yapması önerisinde bulunmuş. Bu öneri için bakın ne dedi Ortaç:

"Emlak işi ben yapamam. Kafam basar mı benim bir şey alıp satmaya. 'Bilsem ki'yi yazan adam, mal satabilir mi?" dedi.

Tüm yaşadığı sıkıntılara rağmen her dönem sahnelerin aranan ismi Serdar Ortaç. Hastalığı karşısında büyük bir mücadele veren ünlü sanatçının, hayatından alkol ve sigarayı çıkarması kendi adına muhteşem bir karar bence. 

Bir de kumar illetinden kurtulabilse ne güzel olacak. Bildiğim kadarıyla internet üzerinden bir çok kumar, bahis tutkusu devam ediyor. İnşallah buna da  son vermiştir. Eğer vermediyse alkol ve sigara gibi kumarla da daha geç olmadan vedalaşması iyi olur.

Ben yıllarca Serdar Ortaç’ın bir çok konserini takip etmiş aynı zamanda sayısız özel haber ve röportajlar yapmış biriyim. Ben Ortaç’ı severim her zaman beyefendi alçak gönüllü tavırlarından dolayı kendisini takdir etmiş bir gazeteciyim.

Gerçekten hayat onun için daha güzel, daha yaşanası bir hale dönüşsün. Bunun için cabası var görüyorum. Şu anda doğru yolda.

Haftaya görüşene kadar sevgiyle kalın.