Öncelikle yazıma başlamadan önce herkesin bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Bugün de dahil olmak üzere bir çok sanatçı bir çok bölgede ve mekanda sahne alacak. Uzun bir zamandan bugüne sanatçılarımız biraz işsiz kaldılar diyebiliriz.

Pandemi, deprem derken sel felaketleri derken tüm bu olağandışı ülkece yaşadığımız felaketler sonucunda bir çok sanatçı sahne alamadı daha önceden yapılan anlaşmalar iptal oldu.

En son deprem yaralarını sarılmaya başladığı ve sonuç alındığı bugünlerde Ramazan Bayramı’nda sanatçılarımız sahne almak için birbirleriyle yarışıyorlar.

Tabi bu bayramla beraber bir çok mekan ve tatil beldeleri de hayatın normalleşmesinden sonra onlar da bir çok sanatçı ile anlaşarak sektöre bir hareket getirdikleri çok açıktır. 

Ülkece yaşadığımız bir çok olumsuzluklardan sonra sanatçılar evet bayramda sahne aldılar hatta bugün de almaya devam edecekler ama kulağıma gelen sanatçıların sahne rakamlarına baktığım zaman gerçekten benimde ağzım açıkta kaldı. 

Örneğin kulağıma gelen bazı sanatçılarımızın bu bayram da sahne için istedikleri hatta aldıkları rakamları sizinle paylaşmak istiyorum. Gülşen 3 milyon TL,  İstanbul ve Kıbrıs'ta konser verecek olan Ebru Gündeş de 3 milyon TL alacak. Meslektaşları gibi bayramda 2 gün konser verecek olan Lines ise sahne ücretini 1,5 milyon TL olarak belirlediğini duydum.

Sibel Can 1,6 milyon TL, Yıldız Tilbe 2milyon TL, Bülent Ersoy 2.5 milyon TL, Ajda Pekkan 2 milyon TL.

İşte bu Ramazan bayramında kulağıma gelen bazı sanatçıların sahne ücretleri bu şekildeymiş. Yıllardan beri oldum olası zaten sanatçılar bayram, yılbaşı gibi özel günlerde normal zamanlardaki sahne fiyatlarının her zaman çarpı ikidir bunu iyi biliyorum ama uzun aradan sonra sahne yapamayan sanatçılar bu Ramazan Bayramı’nda sanki bana fırsat bilmişler gibi geldi bana bu rakamlar baktığım zaman biraz abartı gibi geldi kulağıma gelen rakamlar doğruysa gerçekten tokmak biraz kaçmış. Ama diğer taraftan da baktım zaman alan razı veren razı umarım herkes bu durumdan mutlu olur ve şeker tadında bir bayram geçirmişsinizdir inşallah.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.