Beşiktaş, Galatasaray derbisi öncesi, Ümraniyespor'u sahasında 2-0 yenerek üç puanı hanesine yazdı. Mert tutmaya, Redmond ve Aboubakar da gollerini atmaya devam ediyor.

Maçın ilk net pozisyonu Ümraniyespor’dan geldi. 14. dakikada maçın ilk etkili atağı oluştu. Kayode’nin vuruşunda Mert inanılması güç bir kurtarış yaptı ve gole engel oldu.

19. dakikada Beşiktaş’ın ilk etkili atağı geldi. Cenk Tosun’un sol çaprazdan yaptığı vuruşu kaleci Orkun engelledi.

Gol 25. dakikada geldi

25. dakikada Cenk’in tek pasında topu göğsünde yumuşatıp önüne alan Redmond güzel bir vuruşla Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş golden sonra ikinci gol için ataklar yapsa da ilk devre başka gol bulamadı, ilk devrenin sonlarında Redmond un vuruşunda da kaleci başarılıydı. Gol sesi çıkmayınca ilk yarı bu skorla sonra erdi.

İkinci devrede oyunun hakimi Beşiktaş oldu. 65 dakikada Beşiktaş üst üste pozisyonlar kaçırdı. Önce Cenk sonra Redmond’un pozisyonlarını kaleci Orkun engelledi.

Siyah Beyazlılar 70. dakikada kalesinde Umut Nayır’la gelen net gol tehlikesi atlattı. Bu atak Ümraniye’nin ikinci devredeki tek ve en net atağıydı.

72’nci dakikada rakip ceza alanında baskı kuran Beşiktaş Aboubakar’ın ayağından ikinci golünü buldu ve maçı net bir skorla, 2-0 kazandı. 

Beşiktaş derbi öncesi golcülerinin attığı estetik gollerle moral buldu.

Hafta sonu oynanacak Galatasaray derbisi Beşiktaş kadar Fenerbahçe için de daha önemli hale geldi. Beşiktaş yenerse fark kapanacak, Galatasaray yenerse sezon bitmeden şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlayacak, Fenerbahçe içinse ümitler iyiden iyiye azalacak.

Galatasaray’ın favori gösterilmesinin Beşiktaş’ı Fenerbahçe maçındaki gibi ateşleyip ateşlemeyeceğini seyredip göreceğiz ama şahsen ben Beşiktaş’ın Galatasaray’a bir çelme takmasını bekliyorum. Çünkü 9 haftadır yenilmeyen Kartal maça hazır, golcüler hazır, takım hazır, Şenol hoca hazır, taraftar hazır.