Ünlü oyuncu Metin Akpınar’ın hayatında sular bir türlü durulmuyor.

Başarılı tiyatrocunun evlilik dışı ilişkisinden 1988'de dünyaya gelen Duygu ve Sevgi kardeşler yıllar sonra ortaya çıkmıştı. 

Kardeşlerden Duygu Nebioğlu, geçen yıl Metin Akpınar'a babalık davası açmıştı. 

Metin Akpınar gerçeklerin ortaya çıkmasının ardından yaptığı basın açıklamasıyla hem çocuklarından, hem de eşi Göksel Akpınar'dan özür dilemişti.

Duygu Nebioğlu’nun ardından Sevgi Nebioğlu da Metin Akpınar’ın kızı olduğunu adli tıp raporuyla kanıtladı.

Akpınar cephesi sessiz kalsa da ikiz kardeşler bunu ispatlamak için büyük bir mücadele verdi. 

Bu hafta Duygu Nebioğlu babası için şunları söyledi.

"Babam bizi bilmediğini söylemişti. Bunun doğru olmadığını, ikizimle yurtta kalırken bizim varlığımızdan haberdar olduğunu biliyoruz. Tanıklarımız var. Ben babama işte söylediği bu yalandan ötürü maddi ve manevi tazminat davası açtım. Bizi yok sayarak hayatına devam etti. Bende ve kardeşimde ruhsal açıdan büyük hasar bıraktı. Biz bu süreçte çok yıprandık. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor. Bize yaşattıklarının bedelini hukuk önünde ödesin istiyorum. Kardeşim Sevgi de önümüzdeki günlerde  Metin Akpınar’a maddi-manevi tazminat davası açacak. Bu davaları kazanacağımıza inancım tam. Ablam Dilara'nın da davası ekim ayına ertelendi. Orada da tıpkı bizde olduğu gibi gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyorum.

Üzerimizden çok büyük bir yük kalktı. Sevgi benim arkamdan geldi. Biz ayrı ayrı yürütmek durumunda kaldık davalarımızı. Babamızdan bir babalık göremediğimiz için duruma artık maddi olarak yaklaştık. Bunu yapmasaydık ilahi adalet 'neden hakkınızı aramadınız' diye soracaktı.

Babam aslında bize hayat boyu onu zorlamayacak yardımlarda bulunabilirdi. Babam bana yardımı şubat ayında kesmişti. Kardeşime yardıma devam ediyor biliyorum, o da en son 10 bin TL'yi ayda ikiye bölüp gönderiyordu.

17 Temmuz'da bir davamız daha var. Antalya Akseki Hukuk Mahkemesi'nde. 

Babam, kardeşimle benim tek gecelik ilişkisinin mahsulü olduğunu iddia etti. Ben öyle olmadığını düşünüyorum ve şahitlerim var. O davada bunların hepsini kanıtlayacağım. Bana bazı gerçekleri dürüst konuşsaydı bu hale gelmezdi. Babamın vefatından sonra biz hakkımız olanı alacağız. Bizi oyaladı ve yalanlar söylediği için bende kalıcı sağlık sorunları bıraktı." dedi.

 Ünlü oyuncu İlerleyen yaşında son yıllarını daha huzurlu geçirmesi gerekirken zamanında yaptığı bir hata şimdi tüm hayatını değiştirdi.

 Bakalım ilerleyen dönemlerde daha neler yaşanacak hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Sevgiyle kalın.