Bir dönemin sahnelerin vaz geçilmez ismiydi Oryantal Tanyeli. Sahnelerden elini eteğini çektikten sonra Avustralya'ya taşındı ve orada güzel bir hayat kurdu kendisine.

Sahneleri bıraktıktan sonraki yıllarda başarılı oryantal fazla kilo aldı. Bu kilolarından kurtulmak için Türkiye'ye geri geldi ve mide operasyonu geçirdi. Bu operasyondan sonra Tanyeli tesadüfen pankreas kanseri olduğunu öğrendi.

Hastalığının teşhisinin ardından tedavi sürecine başlayan Tanyeli, bir süredir bu hastalıkla mücadele ediyor. Tanyeli gerçekten bu süreçte çok ama çok zor günler geçirdi ve hâlâ da geçiriyor.

Sanat dünyasının birçok ünlü isim Tanyeli'yi bu zor dönemlerinde yalnız bırakmıyor. Bu hafta Tanyeli’ye destek olmak için hastaneye ziyaretine ünlü sanatçı Zara gitti.

Başarılı sanatçı Zara’nın ziyaretinden Tanyeli şu paylaşımında bulundu:

"Can Zara’m bugün ziyaretime geldi, gül yüzünü gördüm ne mutlu oldum ifade edemem, düşünün ki ağrıdan kıvranıyorum onu görünce ağrım sızım hafifledi, yüzüm gülümsedi. Son haftalarda hep hastaneler, ağrılarla mücadele ederken bir kez daha anladım ki bu süreçte, moral çok önemli, hatta en önemli şey, bu süreçte manevi olarak güç verdi bana, çünkü onun denizi çok engin ,ruhu çok derin ,dünyada sanki insan kılığında bir ışık küresi ,içini açan , milyon ışık saçan her sohbetinde bayılmışsa ruhun, aydınlatan bir ışık küresi. Doyamam onunla derin sohbetlere, bir ayna tutar benliğime, hatırlatır özü özüme. Ne kadar çok seviyorum seni Zara’m hem de çok. Hastaneye kaçıncı gelişin ne kadar değerli benim için, nasıl mutlu oluyorum çocuklar gibi her seferinde. İyi ki varsın canım Zara’m..
O büyüleyici sesinin hayranıydım hep ama Allah'ın seni lütuflandırdığı fıtratın. Can Zara'm kimselere benzemiyorsun, eşin benzerin yok, camiamızda dalga geçer gibi geliyorum deyip gelmeyenler, her halde tenezzül etmiyorlar diye düşündürür bana, çünkü onlar hayatı sahnede gibi alt kadro ,üst kadro diye görüyorlar galiba. Yani sen tenezzül edip üşenmeden yine geldin ,hoş geldin o gül yüzüne kurban.
Seni çoooook seviyorum"

Ben hem Tanyeli’yi hem de Zara’yı iyi tanırım. Gazeteciliğim boyunca sayısız röportajlarım oldu kendileriyle.

Çekimleri, röportajlarım dışında da samimiyetin olduğu iki isim ikisi de pamuk gibi sımsıcak samimi insanlar.

Zara sanatı bir yana insan dediğimiz öğeleri barındıran merhametli halk kadınıdır bana göre.

Canım arkadaşım Tanyeli her zaman güzel yürekli can dosttur. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur tekrar eskisi gibi hayata kaldığı yerden devam eder. Tanyeli güçlü kadındır.

Zara ve diğer sanatçılar umarım Tanyeli’yi bu saatten sonra da yalnız bırakmaz.

Çünkü bu morale Tanyeli’nin her zaman ihtiyacı var.

Gerçekten çok zor ama her zorluğun ardında ferahlık vardır canım Tanyelim.

Bu haftaki yazıma son verirken sevgiyle kalın.