Bu hafta yine renkli bir haftayı geride bırakıyoruz. Magazin dünyası bu hafta da yoğundu. Daha fazla lafı uzatmadan ilk haberimle yazıma başlıyorum.

Sahnelerin aranan ismi Mahsun Kırmızıgül yine yapımcılığa soyunuyor. “Güzel Aşklar Diyarı” dizisiyle bu sefer beyaz perdeye değil TV kanalına bir dizi ile dönüyor.

Dizinin okuma provası önceki gün Boyut Film’de yapıldı. Mahsun Kırmızıgül, yeni projesi için “Biz bu hikâyeye 2.5 yıl önce hazırlanmaya başladık. Meltem Cumbul, New York’tan buraya taşındı. Halil Ergün uzun zaman sonra bu projeyi kabul etti. Doğru insanlarla iyi bir projede buluştuk. Kapadokya’dan sonra Karadeniz ve Diyarbakır çekimlerimiz olacak” dedi.

Bende bu diziyi sabırsızlık bekleyenlerdenim bakalım ortaya nasıl bir yapım çıkacak.

Şimdi tv den beyaz perdeye yeni bir projeyle yazıma devam ediyorum. 2018 yılında vefat eden Ara Güler’in yaşamını konu alan “Merhaba” adlı filmin çalışmaları başladı. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Aren Perdeci ile Ela Alyamaç üstlendi. Alyamaç’ın Harutyun Kuran’la birlikte yapımcılığını da yaptığı film, Ara Güler’in “Hayatımın dönüm noktası” diye tanımladığı, babasıyla Şebinkarahisar’a yaptığı 3 günlük yolculuğu merkezine alacak.Bu güzel projeye bakanlıkta gerekli desteklerini verecekmiş. 

Eminim bu film çok izlenecek ve dikkat çekecek. Şimdiden hayırlı olsun.

Şimdi yine beyaz perde den bir haberim var. Bu sefer yarım kalan ve çokta beğenilen bir projede yeni bir gelişme var. Cem Karaca’nın hayatını konu alan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” 26 Ocak’ta vizyona girmiş, sanatçının eşi İlkim Karaca, filmin durdurulması için dava açmıştı daha sonra mahkemeye itirazlar yapılmıştı. Şimdi yeni bir gelişme daha yaşandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, yapılan itiraz sonrası kararı kısmen kaldırarak filmin yeniden gösterime girmesine izin verdi. Cem Karaca’nın oğlu Emre Karaca konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 
“Haberler doğru. Ancak film şu an için gösterimde değil. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili bir açıklama yapılacak.”

İlkim Karaca  ise dava sürecinin henüz tamamlanmadığını duyurdu:

“Kararı büyük üzüntüyle karşıladım. Davalar devam ediyor, süreç tamamlanmış değil. Sonuna kadar Cem’in hakkını savunmaya devam edeceğim. Konu filmde benim olmamam ya da para anlaşmazlığı değil. Sadece Cem Karaca’nın doğru anlatılmasını istediğim için en başından itiraz ettim. Cem Karaca’ya ve onun değerlerine hakaret eden, onu olduğundan çok farklı gösteren bir film çekilmiş. Dava sürecinde de benim asla bilerek ve isteyerek imzalamadığım sözleşmeler havada uçuşuyor. Yasal mirasçı olduğum halde haklarımın gasp edilmesi durumu var. İtirazlarımız devam ediyor.” dedi. 

Ölen ölüyor ama ardından çeşitli sebeplerden kaynaklı böyle tatsız olaylar yaşanıyor. Bu konu bence daha çok uzayacak. Çünkü iki tarafın beklentileri bence aynı. Ne zaman ortada buluşulur bilmem ama bu konu daha çok uzar.

Benden bu haftalık bu kadar haftaya görüşene kadar sevgiyle kalın.