Bayramda İznik Çamoluk’taki aile dostumuz Yıldırım çiftini ziyarete gittik. Sebahat ve Yusuf Yıldırım çifti, her zamanki gibi güler yüzlü ve misafirperverdi. Bahçeleri sebze, ağaçlar meyve doluydu. Elbette duramadık, meyveleri dalından koparıp yedik. Kiraz, erik derken bir kova vişne toplayıp verdiler. Ben de bu vişneyle güzel bir kek yapmaya karar verdim. Tarifini de sizlerle paylaşmak istedim. Bu keki sadece tadı nedeniyle değil, aynı zamanda hazırlama hızı nedeniyle de seviyorum.

Misafirlerinizin gelmesine sadece bir saat kaldıysa ve onlara ne ikram edeceğinizi bilmiyorsanız, harekete geçip bu keki yapabilirsiniz. Özel bir hazırlık gerekmiyor. İhtiyaç duyulan malzemeler her zaman evde bulunabilir. Tüm malzemeleri karıştırmak için ihtiyacınız olan tek şey bir kase ve bir çırpma teli. Bu keki vişneli yaptım ama siz başka mevsim meyveleri de ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu kekte çok az un olduğundan ağırlık hissi olmuyor.

A5

MALZEMELER 

Tereyağı 150 gr
Şeker pudrası 225 gr
Mısır nişastası 30 gr
Un 80 gr
Badem unu 100 gr
Fındık unu 50 gr
Kabartma tozu 7 gr
Tuz bir tutam 
Vanilya 10 gr
Yumurta akı 180 gr
Vişne (çekirdeksiz) 150 gr

A-1

YAPILIŞI

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Pişirme kabını tereyağıyla yağlayın ve üzerine un serpip fazlasını silkeleyin.
Tereyağını eritip oda sıcaklığına soğumaya bırakın. 

Vişneyi hazırlayın. Vişnenin suyunun süzülmesini bekleyin ve üzerine biraz nişasta serpin. Bu işlem sayesinde vişneli kekin içine çok fazla meyve suyu girmeyecek, ancak sulu kalacak.

Bir kaseye un, nişasta, kabartma tozu, tuz, pudra şekeri, badem unu ve fındık ununu ekleyin. Her şeyi çırpma teliyle iyice karıştırın. Yavaş yavaş yumurta aklarını ekleyip karıştırmaya devam edin.

Karışım homojen bir kıvama gelince eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını ekleyin ve her şeyi tekrar iyice karıştırın.

Bu kek alçak ve geniş bir kalıpta pişirilmelidir. Fırın kalıbı ağzına kadar doldurmayın. Vişne veya diğer meyveleri tüm yüzeye yayın. Fırına verip 35-40 dakika kadar pişirin.

Bu süre zarfında kek hafifçe kabaracak ve altın rengine dönecektir. Ve elbette inanılmaz lezzetli bir aroma hissedeceksiniz.

Keki biraz soğumaya bıraktıktan sonra servis edebilirsiniz. Kek kolayca kalıptan çıkar ve porsiyonlara bölünebilir. Üzerine pudra şekeri serpebilir veya bir top dondurmayla servis edebilirsiniz.

Bu güzel keke vişneleriyle lezzet katan Sebahat ve Yusuf Yıldırım çiftine teşekkür ediyorum. 
Afiyet olsun

Tatil-2
EKONOMİK TATİL YAPMANIN YOLLARI

Yılın yorgunluğunu atmak için tatil ilaç gibi gelmez mi? Koşullar ne olursa olsun hepimiz tatil yapmayı isteriz.  Artan fiyatlar karşısında imkansız gibi görünse de her zaman ekonomik tatil yapmanın yolları vardır. Gelin hesaplı tatil yapmanın ipuçlarına birlikte bakalım: Erken plan yapmak ekonomik bir tatilin ilk ve en önemli adımıdır. Hafta içi tatili her zaman daha ucuzdur. Havayolu şirketlerinin kampanyalarıyla normalden çok daha uygun fiyata uçak bileti alınabilir. Bütçenize uygun konaklama alternatiflerini araştırabilirsiniz. Tercihiniz her şey dahil otel konseptiyse son dakika fırsatlarını takip ederek uygun fiyata tatil yapma şansı bulabilirsiniz. Oteliniz tam pansiyon ya da her şey dahil konseptinde değilse restoran yerine ihtiyaçlarınızı marketlerden karşılayabilirsiniz. 
Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...