ALTERNATİF TURİZM CENNETİ TUNUS SİZİ BEKLİYOR
İş ya da gezi için, başka ülkelere gitmeden önce, gezi haritanıza mutlaka Tunus’u işaretleyin. Antalya ya da Marmaris’te yapacağınız bir haftalık gezi için, yol dahil ayırdığınız para ile Tunus’ta dört dörtlük bir tatil yapabilirsiniz. Tunus’a vize de yok. Yabancı hava limanlarında alınan 20 $. vergi, Tunus’ta alınmıyor. Akdeniz’in türkuvaz mavisi temiz suları sizi bekliyor. Otellerin havuzları 24 saat emrinizde. Başkentte tarihin derinliklerinde yükselen Kartaca uygarlığı kalıntılarını ve antik tiyatroyu mutlaka görün. Golf, avcılık, deniz, göl, sahra, doğa, tarih ve kültür turizmi açısından eşsiz bir ülke Tunus. Afrika’nın cehennem sıcağında cenneti yaşamak için, Tunus’u seçin. Ömrünüzdeki yitik zamanlar geri gelmeyeceğine göre, yoklar manzumesini atın ve ömrünüzdeki boş geçen her günden pişmanlık duymamak için, bu günü dolu dolu yaşayın. Yaşayın ki, beyniniz ve bedeniniz sizden hesap sormasın. Düşlerinizin ardına düşün…
TUNUS AKŞAMLARI ŞİİRE GEBE
Turnalar zamanı, Jerba’da Akdeniz akşamları bir başka güzel oluyor. Gece yıldızlar daha bir parlak ve daha yakınlar. Çoban yıldızına elinizi uzatsanız dokunabilirsiniz. Sevdalınız Venüs kadar yakın size. Dolunay, yorulmadan ay yüzlü Berberi güzellere selam durur. Zeytin bakışlı Berberi güzeli Lilya, ya da Osmanlı Camisi avlusunda tanıştığınız Akdeniz gözlü, matematik profesörü güzel Elisa ile Tunus akşamlarının ve Akdeniz kıyısındaki altın kumsalların gizeminin doyumuna ulaşın. Almanya’da yaşayan Daniela ve Suzan, Turizm Bakanlığı sekreteri ceylan gözlü Maya, Çevreci Habiba, Jerba Adası’nın telefoncu güzeli Hanene ve gök kubbenin prensesi hostes Tahani ise, resim altı öykülerde ve şiirin gizemli imgelerinde ölümsüzleştiler. Her şey, herkes şaire esin kaynağı idi. Yoleri-gezgin derviş, yalın-süssüz ya da imgeli dudak izinde yol alırken; Gül ayında ikinci baharın sevi yüklü kaygan zemininde, kameraman arkadaşım Süleyman Özden’le birlikte yıllanmış Tunus şarabı Magon içerek, yeni ve başka mavi yolculuklara çıkmanın planını yapıyoruz. Uçakta düşüme düşen bir güzel, soyut bir sevgidir gün doğumu. Dünya gezeli İstanbul’a geldiğimizde, sahradan kalma son sarı sıcak sarar yüreğimizi…
Douz Kültür, Sanat ve Çöl Festivali bizi bekliyor, yeniden… Festival alanında; “Acı Çeken Tunus” eseriyle tanınan, Tunus’un ünlü edebiyatçısı ve ulusal şairi Şeyh Tahalbi ile “Kuvay-ı Milliye Destanı” yazarı Nazım Hikmet ortak paydasında buluşan Tunus ve Türk halkı, ay-yıldızlı iki dost ve kardeş ülke bayrağını selamlıyor, yeniden… Mor gecenin dinginliğinde, şiir yazmak ve sevdalanmak isterseniz; mutlaka Tunus’a gidin… Tunus Cumhuriyeti Turizm, Ticaret ve El Sanatları eski Bakanı Monder Zenaidi, uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan, Tunus-Türkiye dostluğuna kendini adamış, değerli dostum Dr. Muhammed Al-Adel ve Tunus’un gülen yüzü olan tüm dostlara teşekkürler…
Berberi güzeli zeytin gözlü Lilya için yazdım:
“Kara Afrika’nın Avrupa’sı
Akdeniz’i can Tunus
Lilya sevi uykusunda
Son…