Yaz ayları tart için en uygun zamandır. Çeşit çeşit meyvelerle çok lezzetli tatlılar yapabilirsiniz. Bu sefer frangipane ve nektarin ile glutensiz bir tart yapmaya karar verdim.

Tarife başlamadan önce tart hamuru konusunda bazı püf noktalarına dikkat çekmek istiyorum. Klasik glütenli sıvı (yumurta, su gibi) malzemelerin soğuk olması gerekiyor. Malzemeler ne kadar soğuk olursa sonuç o kadar başarılı olur. Ayrıca hamurla olabildiğince az temas edilmeli ve işlem hızlı yapılmalıdır. Sıvı malzemeleri de azar azar eklemelisiniz. Glütensiz tart tarifinde ise sıvı malzemelerin ve tereyağının soğuk olması gerekmiyor.

Hamur hazır hale geldikten sonra buzdolabında en az 1 saat bekletilmelidir. Hazırsanız damaklarda eşsiz bir lezzet bırakacak olan glutensiz meyveli tartı yapmaya başlayalım.

1000088456

MALZEMELER

Hamur için;

Glütensiz un 200 gr

Badem unu 60 gr

Tereyağı 120 gr

Yumurta 1 adet

Tuz bir tutam

Toz şeker 60 gr

1000088516

Frangipan için;

Tereyağı 80 gr

Toz şeker 80 gr

Badem unu 80 gr

Yumurta 1 adet

Glütensiz unu 50 gr

Nektarin 4 adet

1000088521

YAPILIŞI

Tartımızı yapmaya glutensiz hamuru hazırlayarak başlıyoruz. Yumuşak tereyağı ve şekeri iyice çırpalım. Glutensiz unu ekleyip her şeyi karıştıralım.

Şimdi yumurtayı, tuzu ve badem ununu ekleyelim. Tamamen birleşene kadar her şeyi iyice karıştıralım. Bu işlem sonunda hamur yumuşak bir hale gelecektir.

Yuvarlamayı kolaylaştırmak için hamuru buzdolabında yaklaşık 15 dakika soğumaya bırakmamız gerekir.

Tart kalıbını tereyağıyla yağlayın. Hamuru açın ve kalıba yerleştirelim.

Hamuru çatalla biraz delelim ve 1 saat daha buzdolabında bekletelim.

Hamur soğurken frangipaneyi hazırlayacağız. Yumuşak tereyağı ve şekeri iyice çırpalım. Daha sonra badem unu, yumurta ve glutensiz unu ekleyelim.

Pürüzsüz olana kadar her şeyi iyice çırpalım. Ben nektarini tercih ettim, siz şeftali veya erik kullanabilirsiniz.

Frangipanı hamurun üzerine yayın ve üzerine meyveleri yerleştirelim. Tartı önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyalım. Pişirme süresi yaklaşık 1 saattir.

Üzerine biraz pudra şekeri serpin ve bu lezzetli glutensiz frangipane ve nektarinli tartın tadını çıkarın. İsterseniz arkadaşlarınızı da davet ederek birlikte yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

B U T C E1

SAĞLIKLI BÜTÇE İÇİN EN İYİ FORMÜL

Tasarruf etmek isteyen ve harcama alışkanlıklarınızdan da ödün vermek istemeyenler Amerikalı akademisyen Prof. Dr. Elizabeth Warren’in geliştirdiği finans formülü 50/30/20 tam size göre!  Prof. Warren’ın formülündeki her sayısal değer, gider yüzdesini ifade ediyor. İhtiyaçlara (zorunlu harcamalar) yüzde 50, isteklere (kişisel harcamalar) yüzde 30 ve tasarrufa (birikimler) yüzde 20 bütçe ayırmanız gerekiyor. İlk adımda gelirinizi hesaplamanız ve bunun yüzde 50’sini temel ihtiyaçlara ve borçlara ayırıyorsunuz. Gelirinizin yüzde 30’u da istekleriniz için. Gelirinizin yüzde 20’sini birikim için değer kaybetmeyecek şekilde elinizde tutmanız gerekiyor.

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...