Dünyanın en hafif, en yumuşak ve zarafetin sembolü olan Angel's Food Cake (Meleklerin keki) denemeye hazır mısınız? Bu kekin popülaritesi, elektrikli mikserin yaygın olarak bulunabildiği 20’nci yüzyılın başlarında arttı. Çünkü yumurta beyazları mikserle kolayca mükemmel çırpılabiliyordu.

Diğer tüm pandispanyalardan tamamen farklı; beyaz, çok gözenekli, şeklini koruyan, kendine has tadı olan bir kek. Hazırladığımda kek şeklinde kesip ıslatıp krema kullanma isteğim bile yoktu, öylece yedim. Yeni parçalar kestim, alışılmışın dışında dokusu ve tadı işini gördü.

Az malzemeyle kısa sürede yapılan bir kek. En hassas çeşitlerden biri ‘melek’ pandispanyadır. Özelliği, pişirme için yalnızca yumurta akı kullanılmasıdır. Bu nedenle kek inanılmaz derecede kar gibi beyaz ve havadar çıkıyor.

1000087842

MALZEMELER

Yumurta akı 160 gr

Toz şeker 110 gr

Tuz bir tutam

Vanilya ekstraktı 1 tatlı kaşığı

Un 90 gr

1000087846

YAPILIŞI

Yumurta aklarını yumuşak zirveler oluşana kadar tuzla çırpın. Şekeri azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Aynı aşamada vanilyayı ekleyin. Sert tepeler oluşuncaya kadar çırpmaya devam edin.

Esasında beze hazırlıyoruz. Kütle parlak, yoğun ve homojen hale gelir. Bu işlem stant mikserde yaklaşık 4 dakika sürdü. El mikserinde 8-10 dakika çalışmalısınız ama burada sabırlı olmanız gerekiyor. Karışımın şeklini mükemmel koruduğunu ve çırpma telinden hiç akmadığını unutmayın.

Şimdi hamurunun havadarlığını bozmamak için unu dikkatlice eklemeniz ve her şeyi bir spatula ile karıştırmanız gerekiyor.

Bu tatlı için ortası borulu bir kalıp kullanıyorlar ama ben bulutlara benzeyen bir kalıp tercih ettim. Kalıbım silikon olduğu için onu yağlamadım.

Pasta1

Hamuru kalıba iyice dağıtın. Bu arada hamur hiç kabarmıyor; kelimenin tam anlamıyla orijinal yüksekliğini koruyor. 180 derecede 30-35 dakika pişirin.

Hazır olup olmadığını şöyle kontrol ediyoruz: İlk önce kahverengiye daha yakın, çok iyi bir altın kahverengi kabuk bekliyoruz. Daha sonra kürdanla kontrol ediyoruz. Kuru çıkması lazım. Kekin hazır olduğunu, delindiğinde yoğunluğundan anlayacaksınız.

Hazır pandispanyayı kalıbıyla tamamen soğumaya bırakın (en iyi şekilde tel raf üzerine yerleştirilir). Ve sonra onu çıkarın. Her türlü sos, krema ve meyvelerle idealdir.

Afiyet olsun…

Geri Donusum

GERİ DÖNÜŞÜMÜ KOLAYLAŞTIRIN

Sıfır atık kampanyalarıyla birlikte geri dönüşüm konusunda farkındalık oluştu. Atıkların ayrıştırılması ve geri kazanımı sayesinde daha çevre dostu bir yaşam sürebiliriz. Geri dönüştürülebilen atıkları ayırmak ve bunu yaparken evinizde düzeni sağlamak için en güzel yöntem: Metal çöp kovaları alıp üzerlerine hangi malzemeden atık için olduğunu belirten kâğıt yapıştırın. Topladığınız atıkları ilgili kovalara atın. Bir de plastik ve kağıt bile olsa bazı atıklar dönüştürülemiyor. Plastik poşet, streç film, karton bardak, yumurta kutuları, kirli kağıt, kağıt havlu, pipet, fotoğraf kağıdı, durulanmamış şampuan kutuları, ayna, tava ve tencere, plastik oyuncaklar, cam, mendil geri dönüşüme uygun değil. Bu yüzden dönüştürülemeyen malzemeleri mümkün olduğunca kullanmayarak yine temiz bir geleceğe katkıda bulunabiliriz.

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...