Bugün sizlere vişneli tartoletten bahsetmek istiyorum. Uzun süre mutfakta kapalı kalmak istemeyeceğiniz yaz ayları için harika bir tarif bu. Hem göze hem de damağa hitap eden tartolet, başta Fransa olmak üzere pek çok ülkede tüketilen tatlı.

Tartolet, çocukların da çok sevdiği bir tatlı türü olarak ön plana çıkar. Vişne, çilek, böğürtlen, ahududu gibi farklı meyvelerle hazırlanan pek çok tartolet çeşidi vardır.

Vişne dolgulu, küçük bir kurabiye sepeti şeklinde nefes kesecek derecede lezzetlidir. Karşı koymak neredeyse imkansız! 
Eğer benim gibi vişne hayranıysanız, o zaman bu muhteşem tatlıdan iki porsiyonu aynı anda hazırlamanızı tavsiye ederim. Hem taze hem de dondurulmuş vişne kullanılabilir.

Hazırsanız gelin tatlı sevenlerin vazgeçilmezi tartoletleri yapmaya başlayalım.

1000094972-1

MALZEMELER 

Vişneli dolgusu;
Vişne ( çekirdeksiz) 200 gr
Toz şeker 40 gr
Mısır nişastası 10 gr
Hamur;
Un 210 gr
Toz fındık 40 gr
Tereyağı 130 gr
Şeker pudrası 50 gr
Su 30 gr
Tuz bir tutam

1000094978

YAPILIŞI

Tartoletleri yapmaya vişneli dolgusuyla başlayalım. Bunun için tüm malzemeleri bir tencereye koyup karıştırın. Ocağı açıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Bu vişne sosunun tartoletleri doldurmadan önce soğutulması gerekiyor. Soğurken hamuru hazırlayacağız.

Hamuru için soğuk tereyağını tuz, un, pudra şekeri ve fındık ununuyla karıştırın. Bunu yapmanın en iyi yolu rondo kullanmaktır. İnce kırıntılar elde edeceksiniz. 

Son olarak soğuk suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın. Çıtırlığını korunması için uzun süre yoğurmayın.

Hamurun yaklaşık 1/4'ünün bir kısmı dondurucuya konulmalı. Geri kalan hamur iki pişirme kağıdı arasında yaklaşık 3-4 mm kalınlığa ulaşıncaya kadar açılmalıdır.

Hamuru buzdolabında yaklaşık 30 dakika soğutuyorum. Bu, çalışmayı kolaylaştıracak.

Hamurdan, pişirildikleri şekilden biraz daha büyük çapta daireler kesin. Tartolet veya muffin kalıplarını kullanabilirsiniz. Ben kalıbı hafifçe yağladım ve hamur halkalarını içlerine yerleştirdim. Daha sonra vişne dolgusunu ekledim. 

Hamurun bir kısmını dondurucuda bırakmıştık. Şimdi onu çıkarıp rendeliyoruz. Ve bu hamur parçalarını vişnenin üzerine yerleştirelim.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında tartoletleri pişirelim.

Kalıbın büyüklüğüne göre 20-30 dakika kadar pişirmeniz gerekebilir.

Tartoletlerin rengine odaklanın; altın rengine dönmeliler. 

Hazır olduklarında hafifçe soğumalarını bekleyin. Üzerine hafifçe pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Internet1

İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPARKEN DİKKAT!

Online alışverişin yaygınlaşmasıyla birlikte güvenilir olmayan sitelerin tüketiciyi kandırma ve dolandırıcılık olayları da arttı. Bu durumdan korunmanın için mutlaka adres çubuğunda yeşil onay işaretli güvenilir sitelerden alışveriş yapın. Sitedeki ürünlerle ilgili kullanıcı yorumlarını okuyun. Sitenin adında bir yazım ya da imla hatası varsa uzak durun. Logosunda tasarım farklılığı olan sitelerden alışveriş yapmayın. Ürünleri seçip sepete ekledikten sonra satış sözleşmesini okuyun. Sanal kart ve 3D secure yöntemiyle alışveriş yapın. Ürünü teslim aldıktan sonra eksik, bozuk ya da defolu olup olmadığını kontrol edin. Bir sorun varsa cayma hakkınızı kullanabilir, ürünün iadesini ya da değişimini isteyebilirsiniz.

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...