Sevgili yolcu,

Yeniden merhaba!

Geçen haftaki yolculuğumuzda ‘’Altın Saatler’’ inizi keşfetmek konusu üzerinde konuşmuştuk.

Peki ya “Altın Saatler” inizde bile, öncelikli konularınız için harekete geçmek istemediğiniz günler ne olacak? 

Bugün de bunun hakkında konuşalım.

Enerjiyi Yükseltmek:

Sizi çok enerjik ve ilhamlı hissettiren bir aktiviteniz var mı? 

Eğer böyle bir aktiviteniz varsa, “işe sevdiğiniz ve sizin enerjinizi yükselten bir görevle başlamak ve ardından da hiç ara vermeden ertelediğiniz bir göreve geçmek”. Bu yöntemle, sevdiğiniz bir görevden (örneğin, yemek yapma) aldığınız motivasyon ve ivmeyi, sevmediğiniz bir görevi (örneğin, buzdolabını temizleme) tamamlamanıza yardımcı olmak için kullanmış olursunuz. Böylece, ertelediğiniz görevinize başlama ve tamamlama gücünü kendinizde bulmuş olacaksınız. 

Unutma-Yap Stratejisi: 

Unutma-Yap stratejisi, sık sık aklınızdan çıkan küçük ve rahatsız edici görevler için etkili bir yöntemdir. Bu stratejiye göre, görevi hatırladığınız anı yakalayarak hemen harekete geçmeniz önemlidir. Bu şekilde, görevi tekrar ertelemek veya unutmak yerine, görevi hatırlamanızı bir işaret olarak kullanarak anında harekete geçebilirsiniz. 

Bu strateji, günlük hayatta sıkça unutulan veya öncelik verilmeyen görevleri tamamlamak için etkili bir yol sunar. Böylece, görevlerin birikmesi ve zamanla unutulması önlenir, daha organize ve verimli bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

Altın Saatler (en verimli zaman) kavramına göre günlerinizi planlamaya başladıktan sonra, dikkate almanız gereken bir sonraki kritik faktör de ‘Doğru Yer’ (çalışmaya elverişli en uygun yer) olacaktır.

“Doğru Yer” inizi Belirleyin:

Ofiste sosyal dikkat dağıtıcılar mı var? 

Evde buzdolabını açma dürtüleri mi var? 

Yoksa çocuklar etrafta mı koşuşturuyor? 

Üretkenliğinizi etkileyen tüm dış tetikleyicilerinizi düşünün.

Şimdi bunları derleyip aşağıdaki soruları sorun:

 • Bu belirlenen tetikleyicilerden en az etkilenecek ortamlar hangileri olurdu?

• En üretken olabileceğiniz ortamlar hangileridir?

Daha sonra, en iyi 2-3 “Doğru Yer”ini belirleyin ve listeleyin.

“Doğru Yer’ler için Programlama:

“Doğru Yer’lerinizi belirlendikten sonra, takviminizi gözden geçirin ve mümkün olduğunca “Altın Saatler” bloklarınızı oraya planlayın.

Haftalık programınızı gözden geçirin, rutinlerinizi ve günlük seçimlerinizi ayarlayarak “Doğru Yer” lerinizde   geçirdiğiniz toplam süreyi maksimize etmeye çalışın.

Soruları ve yanıtlarını yazarak ilerlemeni tavsiye edeceğim. Hem yazdıkça rahatladığını göreceksin hem de yazılı yanıtların sana rehber olabilecektir. Haftaya ‘’Doğru Yer’’ konusu üzerinde konuşmaya devam edeceğiz.

Varlığın ve bu haftaki yolculuğumuzda bana eşlik ettiğin için teşekkür ediyorum. Hep var ol! Sağlıcakla kal.