Daha Başka Balat’ta Nereler Gezilir?
Balat’ta gezilmesi gereken yerler tabii ki bu liste ile sınırlandırılamaz. Daha semtin görülmeye değer birbirinden güzel tarihi ve turistik cazibe merkezleri var. Cennet Mahallesi Pembe’nin Evi ve Balat Turşucusu da bunlardan bazıları. Sadece semtte değil, İstanbul’da nam yapmış bu turşucuya uğramayı da unutmayın. İstanbul’un en gözde müzelerinden olan Tekfur Sarayı Müzesi ve Kariye Müzesi de Balat gezilecek yerler arasında denebilir. Teknik olarak Balat’a 20-25 dakika yürüme mesafesinde. Ancak Balat’tan Fener’e geçebilir, buradan kısa bir yürüyüş sonrası bu iki müzeye güzel bir gezi ile ulaşabilirsiniz.
Balat turu sonrasında detaylı bir İstanbul turu yapmak isterseniz de, İstanbul gezilecek yerler veya İstanbul gezi rehberi adlı yazımıza da göz atabilirsiniz.
Balat Nerede ve Nasıl Gidilir?
Özellikle fotoğraf ve antika meraklıların favori adreslerinden biri olan Balat’a ulaşım, İstanbul’un birçok noktasından kolaylıkla sağlanabiliyor. Semte ulaşım için en ideal yollardan biri Eminönü‘nden Balat’a giden otobüsleri kullanmak. İETT otobüslerinin yanı sıra, semte giden birçok özel halk otobüsü de var. Ayrıca hava güzelse 1.5 saat gibi bir sürede Eminönü’nden Balat’a yürüyerek ulaşmak bile mümkün. Metrobüs ile Balat’a ulaşım için Ayvansaray durağında inmeniz gerekiyor. Bu duraktan Balat’ın kalbinin attığı yere kısa bir yürüyüş sonrası ulaşılabilir. Ayrıca yeteri kadar zamanınız varsa, Ayvansaray’daki tarihi ve turistik noktalar da görülmeye değer.
Balat’ın En Güzel Cafeleri
Balat gezilecek yerler dışında, kahvaltı yapabileceğiniz veya şehirdeki en güzel kahvelerden bazılarını içebileceğiniz hoş mekanlara da ev sahipliği yapıyor. Bu cafeler arasında en çok tercih edebilirsiniz. Balat gezilecek yerler listesine eklenebilecek daha birçok tarihi ve turistik cazibe merkezinden bahsetmek mümkün. Yeteri kadar zamanınız varsa, Eyüp-Fener-Balat turu için en azından yarım gününüzü ayırın.
Bu semt kaybolarak gezilecek en güzel sokaklara ve caddelere sahip. Bu yüzden gezilecek yerler için liste yapmak yerine, her gördüğünüz caddeyi, sokağı keşfedin. Kulağınızın pasını, ruhunuzun buğusunu silen tarihi Eyüp, Balat, Piyerloti ve Haliç manzaralı Silahtar ve Eyüp sokaklarını doyasıya gezin. Gezin ki, İstanbul sur içinde yaşamanın ayrıcalığı ve dayanılmaz hafifliğini keşfedin, yeniden…
Şiirlere ve şarkılara esin kaynağı ve bir dünya cenneti, dünya kültür başkenti olan güzel İstanbul’un bir başka semtinde (elinizde İstanbul Gazetesi olduğu halde); kahve molası vermek için; başkasına söz vermeyiniz. Yoleri gezgin derviş ve Modern Seyyah’ın yeni kent rotasında, yeriniz çoktan rezerve edildi, unutmayınız. Dostlukla kalın… Yolunuz ve bahtınız açık olsun canlar…
Son…