Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte baharatlı hamur işleri daha fazla tercih ediliyor. Okullar da ara tatile girdi. Haydi çocukları mutlu edelim. Pratik ve kolay hazırlayabileceğiniz bir tarif paylaşacağım. Çocuklarınızla birlikte yaparsanız keyifli dakikalar yaşarsınız.
Lezzetine hayran kalacağınız bir cupcake yapacağız. Şimdiye kadar havuçlusunu denemediyseniz çok şey kaçırdığınızı söyleyebilirim. Havucun kokusunu, tadını hissetmeyecekseniz. Havuç sadece hamura güzel bir renk ve kıvam veriyor. Ayrıca ceviz de bonusu oluyor.
MALZEMELER
Cupcake hamuru için;
Yumurta 4 adet
Toz şeker (esmer de olabilir) 200 gr
Tereyağı 50 gr
Ayçiçeği yağı 50 gr
Beyaz un 160 gr
Havuç rendelenmiş 150 gr
Kabartma tozu 10 gr
Ceviz 50 gr
Baharat (tarçın, zencefil) bir tutam
Cupcake kreması için;
Tereyağı 200 gr
Labne 400 gr
Pudra şekeri 80 gr
Vanilya bir tutam
Portakal kabuğu yarım portakal
YAPILIŞI
Tereyağını bir kapta eritelim ve soğumaya bırakalım.
Cevizleri kuru bir tavada hafifçe ısıtın ve rondo ile kırıntı haline getirin.
Yumurtaları şekeri bir kaba koyalım ve beyaz köpük olana kadar mikserle çırpalım.
Una kabartma tozu ekleyip karıştıralım. Unu ve baharatı çırpılmış yumurtaya ekleyelim.
Bundan sonra hamurun formunu kaybetmemesi için tüm karıştırma işlemlerinde kaşık ile yapacağız.
Hepsini şimdi kaşıkla yavaş ve dikkatli bir şekilde karıştıralım.
Ardından erittiğimiz tereyağını ve Ayçiçeği yağını ekleyip karıştıralım.
Son olarak ceviz ve rendelenmiş havucu ekleyelim. Hepsini iyice karıştıralım.
Bitmiş hamuru cupcake kalıplarına koyalım. Hamur pişirme sırasında kabaracağı için son çizgiye kadar doldurmayalım.
Cupcake’leri önceden ısıtılmış (170-180 derece) fırına koyalım. 20-25 dakika pişiriyoruz.
Cupcake’lerin üst kısmının çökmemesi için ilk 15 dakika fırın kapağını açmayın.
Cupcake pişerken üzerine konulacak kremayı hazırlayalım.
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini beyazlayıp kabarıncaya kadar mikserle çırpalım.
Daha sonra labne, portakal kabuğu rendesi, vanilyayı ekleyip blender ile hafifçe karıştırın. Kremanın uygun kıvama gelmesi için 10 dakika buzdolabında bekletelim.
Pişen cupcake’leri soğumaya bırakalım. Soğuma işlemi sonrası süslemeye başlayabiliriz.
Krema ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Krema torbası ve farklı uçlar kullanarak şekiller verebilirsiniz.
Şapkası ve süslemesini yaptıktan sonra cupcake’lerimiz hazır…
Afiyet olsun.
MUTFAKTA TASARRUF
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan nane, biber gibi baharatları, maydanoz gibi otları evde yetiştirebilirsiniz. Böylece sağlıklı ve taze kullanmış olursunuz.
Sürekli yaptığınız yemekleri farklı pişirmenin yolunu bulabilirsiniz. Sos ile bir makarna şahesere dönüşebilir. Kırmızı et yerine de daha sağlıklı ve ucuz olan balık ya da tavuk eti kullanabilirsiniz.
Mevsiminde olmayan sebze ve meyvelerden uzak durun. Hem sağlıklı değil hem de mevsimi olmadığı için pahalıya satılır.
Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...