Dünyanın diğer ucunda yer alan ve Simon Bolivar aydınlığında, İnka Medeniyeti beşiği, And Dağları gölgesinde yükselen bir Latin Amerika ülkesi olan; dünya şairi Pablo Neruda ve İnsan hakları savunucusu devlet adamı Salvador Allende’nin vatanı Şili’de; gezilip görülecek pek çok yer bulunmaktadır.

20 milyon nüfusu ve 757 bin km2. yüzölçümü bulunan Şili’nin Başkenti Santiago’dan selam olsun!.. Şiir ülkesinde; yaşamı yaşamak için, Şili’de şiir yazmanın-okumanın tam zamanı… Şili’ye bağlı Pasifik Okyanusu’nda bulunan Paskalya Adası sırrını keşfetmeden önce; Şili’de güneş-kum-deniz, dağcılık, doğa, tarih, kültür, sanat, edebiyat, spor, eğlence ve yeme-içme turizmi olarak zirvede yer alan Şili; ölmeden önce mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Şimdi bu ülkede, mutlaka gezilip görülecek; alternatif turim potansiyeli olan, 10 gözde yer bulunmaktadır. Bunlar:

1- Los Pinguinos Tabiat Parkı

1 kilometrekarelik alana sahip olan Magdalena Adası’nda yer alan Los Pinguinos Tabiat Parkı, Şili’nin en büyük penguen parkıdır. Burada yaklaşık 120 bin Macellan pengueni bulunur. Parkın bulunduğu tepede şirin bir deniz feneri bulunuyor. Her yıl eylül ekim gibi eş bulmak için buraya çok sayıda penguen gelir. Mart ayıyla birlikte tekrar denize dönerler. Buraya sonbahar gibi gelip penguenleri yakında görüp onları seyredilebilirsiniz.

2- İnsan Hakları Müzesi

Şili’nin başkenti ve en büyük şehri Santiago’da yer alan İnsan Hakları Müzesi, 11 Ocak 2010 tarihinde ziyaret açılmıştır. İnsan Hakları anlamında ziyaretçilere açılan dünyadaki önemli müzelerden biridir. Müzede birçok fotoğraf, sergi, video ve eşya sergilenmektedir.

Özellikle hapishanede işkence altında hayatına son verilen Şili halkının fotoğrafları bulunuyor. Ses sistemleriyle gerçek bir alan yaratmıştır. Özelde Şili genelde dünya çapında zarar gören insan haklarını görmek için bu müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Pazartesi günü dışında haftanın her günü 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret açıktır. Müze girişi de ücretlidir.

3- San Cristóbal Tepesi

Şili’nin başkenti ve en büyük şehri Santiago’nun kuzeyinde yer alan San Cristóbal Tepesi, 880 metre yüksekliğinde bulunup şehrin en harika yeridir. Bu tepeye çıkıp şehrin harika manzarasını izleyebilirsiniz. Hatta açık havalarda And Dağlarını bile görebiliyorsunuz. Tepenin üzerinde bir park bulunmaktadır. Parkın içerisinde  botanik bahçesi, hayvanat bahçesi ve 2 havuz bulunuyor. Ayrıca bu park şehrin en büyük parkıdır.

Ayrıca tepe zirvesinde 1 kilise ve Meryem Ana’nın 22 metrelik bir heykeli bulunuyor. Buraya yolunuz düştüğünde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında gelmektedir. Bu tepeye isterseniz teleferikle ya da tırmalayarak ulaşabilirsiniz.

Devamı yarın…