Beşiktaş Tirana’yı ikinci maçta da yenerek üçüncü tura yükseldi. Maçın başında iki takım taraftarlarının tansiyonu yükseltmesi ve sahaya meşale atmalarına karşı, hakemin futbolcuları soyunma odalarına çağırmasına rağmen hem Beşiktaşlı hem Tiranalı oyuncular ve kaptanları taraftarların önüne giderek tansiyonu düşürdü ve maça başlandı.

Böylece UEFA’ nın vereceği cezadan kurtulunmuş oldu. İlk maçta Beşiktaş’ın evinde 3-1 yendiği Tirana’yı, deplasmanda oyunun ikinci yarısında Amartey ve Aboubakar’ın golleriyle iki sıfır yenerek üçüncü turda Neftci Bakü ile eşleşti. Dört takımımızın da bir üst tura galibiyetlerle yükselmesi ülke puanları için iyi oldu.

Maçın ilk devresinde ilk maçın skor üstünlüğüyle kontrollü oynayan Beşiktaş, pozisyon bulamadı. İlk devre sonunda sakatlanan Necip’ in yerine oyuna giren Amartey ilk maçında 57 dakikada Beşiktaş’ ın ilk golünü atarak Beşiktaş’ ı rahatlattı. 66 dakikada Masuaku’nun yaptığı faul sonrası kırmızı kart görmesi ağır bir karardı. On kişi kalan Beşiktaş Tirana karşısında daha iyi oynamaya başladı. 75. dakikada Beşiktaş’ ın golcüsü Aboubakar’ın volesi tam bir Aboubakar golüydü. Bu gol maçın sonucunu belirledi.

Her şeye rağmen bu galibiyet Beşiktaş için ölçü olmamalı. Beşiktaş yönetiminin bir an önce transferleri takıma kazandırması, lig başlamadan Şenol hocanın takım kurgusunu yapması lazım. Şu durumda rakipleri bir adım önde. Bu sezon çok renkli bir lig seyreder gibiyiz, lig başlayınca göreceğiz.