Türkiye’nin en komik komedyeninin kim olduğu her zaman tartışılan bir konudur. Elbette ki herkesin mizah anlayışı ve güldüğü isim farklıdır ama genele bakıldığında en çok kime gülünüyor merak ediyor musunuz?

Benim gibi belli bir yaşı geçmiş insanların aklına gelen ilk isimler Cem Yılmaz, Mehmet Ali Erbil, Beyazıt Öztürk, Ata Demirer gibi isimler olabilir.  Peki Z kuşağı da bizim gibi düşünüyor mu?

“En sevilen komedyen kim?” sorusunun yanıtını arayan KızlarSoruyor sitesi yılın en sevilen kadın ve erkek komedyenleri bulmak için bir anket düzenledi. Doğrusu sonuçlara bakıldığında sosyal medyanın mizah anlayışımıza yaptığı etki de açıkça görülüyor.

13.418 kişinin oy kullandığı iki ankette en çok sevilen kadın komedyen Güldür Güldür’deki Naime tiplemesiyle şöhrete ulaşan Ecem Erkek oldu. Hemen arkasında ikinci olan isimse Yasemin Sakallıoğlu oldu. Bu iki isim rakipleriyle oy farkını oldukça açarken onları Büşra Pekin, Berfu Yenenler, Deniz Özturhan, Deniz Bağdaş, Buse Sinem İren gibi isimler takip etti.

Hasan Can Kaya Fark Attı

Ankete cevap verenlerin %49’u Hasan Can Kaya’nın en sevilen erkek komedyen olduğu düşüncesinde. Exxen’de yayınlanan Konuşanlar programıyla herkesi güldüren Hasan Can Kaya’nın başarısı artık herkes tarafından kabul edilen bir gerçek.

İkinci sırada da yine sosyal medyadan adını duyuran bir komedyen yer aldı. Cem İşçiler ekranlardan tanıdığımız birçok ünlü komedyeni geride bırakmayı başardı. Şahan Gökbakar, Eser Yenenler, Özgür Turhan, Sefa Doğanay, Tahsin Hasoğlu gibi isimler de bu iki ismi takip etti.

Siz en çok hangi isme gülüyorsunuz? Tabii ki bunu bilemem ama sosyal medyayla birlikte genel mizah anlayışının oldukça değiştiği ortada. Tabii anketin internet üzerinden gerçekleştirilmesi de sonuca etki etmiş olabilir.