Ajda Pekkan Türkiye’nin süperstarı… Her zaman zirvede her zaman gündemde her zaman örnek bir sanatçı olarak gençlere öncülük etmeye devam ediyor.

Semiramis Pekkan ise kısa süren müzik kariyerine rağmen birçok önemli şarkıya imzasını atmış hatta 2008 yılında “Issız Adam” filmiyle birlikte “Bana Yalan Söylediler” şarkısı yıllar sonra yeniden hit olmuş bir sanatçı.

Peki, Pekkan kardeşler 54 yıl sonra birbirlerine rakip mi oluyor?

Her ne kadar başlıkta tatlı bir rekabete dikkat çeksem bu elbette işin latifesi. Aslında Semiramis Pekkan süperstarı bugün sahnelerde görmemizde belki de en çok katkısı olan isimlerden biri.  Zira Ajda Pekkan’ın müzik kariyeri 1962 yılında Semiramis Pekkan’ın İlham Gencer’e ulaşarak kardeşinden bahsetmesi ve Il Cielo In Una Stanza adlı şarkıyla Ajda Pekkan’ın kendisini kabul ettirmesiyle başlamıştı.

Semiramis Pekkan 60’lı yıllarda müzik dünyasında etkili bir isimdi. Kim bilir belki bu yolda devam etse bugün tıpkı Ajda Pekkan gibi sayısız eseriyle ses getirecek ve belki de o da süperstar olarak anılacaktı.

Fakat o başka bir yolu tercih etti. Semiramis Pekkan’ın başarılarına rağmen müzik yolculuğu çok erken sona ermişti. 69 yılında Ercüment Karacan’la evlenen Semiramis Pekkan, Londra’ya yerleşmiş ve müzik kariyerini zamanla noktalamıştı. 

Geçtiğimiz aylarda müzikseverleri heyecanlandırma bir gelişme yaşanmıştı. 2022 sona ererken Semiramis Pekkan müziğe geri döndüğünü duyurmuş ve sürprizlerimi bekleyin açıklaması yapmıştı.

Nitekim öyle de oldu. Semiramis Pekkan tam 54 yıl sonra yeniden şarkı söyledi hatta klip de çekti. Önce şubat ayında Evrencan Gündüz ile Nerdeysen adlı şarkıyı birlikte yorumlayan Semiramis Pekkan geçtiğimiz günlerde de yine Evrencan Gündüz ile “Bana Yalan Söylediler” adlı unutulmaz parçasına klip çekti.

Bu hızlı ve iddialı geri dönüş iki kardeş arasında bir rekabet yaşanmasına neden olur mu? Bunu ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz ama yıllar sonra da olsa müzik camiasının yeniden Semiramis Pekkan’ı kazanması son derece sevindirici bir gelişme.