Bu haftaki yazımda bir birinden ünlü iki sanatçımızı ve hastalıklarını kaleme alacağım. Birini ilk kes belki de duyacaksınız bir diğer ünlümüzü zaten biliyorsunuz ama hastalığıyla ilgili kulislere yeni bir dedikodu  düştü onu yazacağım.

İlk önce 70 yaşındaki usta sanatçı Nüket Duru ile yazıma başlıyorum. Ünlü sanatçının nerdeyse hiç bilinmeyenini  gecen gün hiç öğrendik. 

Nükhet Duru, yıllar önce MD hastalığı ile mücadele ettiğini belki de ilk kez dile getirdi. Nükhet Duru, geçirdi zor zamanları sevenleriyle en sonunda paylaştı. 

"Benimki çok erken yaşta yakalandığım ve çok erken kurtardığım bir hastalık. Adını bile bilmiyordum o zaman hastalığın. Daha belirgin de değildi. Doktorlar da bilmiyordu. Sadece hani bugün konuşuluyor ya sürekli internet ortamında. 'Beyin gücü', 'beyine emir veriyorsun', konuştuğunu o duyuyor, bedenin duyuyor' falan. Ben bunu bilmeden içgüdüsel olarak 'hayır ben buna pes etmeyeceğim' demişim. Ve öyle kalkıp yürüdüm. Yani inan her gün 3 adımla, Yeşilçam filmi gibiydi. Her gün 3 adımla başladım ve sonra 'aaa' dedim, atıverdim sopayı” dedi. Başarılı sanatçı o zor günlerini işte bu sözlerle anlattı. Bende çok geçmiş olsun diyor umarım tekrarı olmaz.

Şimdi daha önce bilinen bir hastalık ve o hastalığa kapılan ünlü oyuncu Kadir İnanır ile ilgili son dakika gelişmesi var haberimde.

Beykoz'da yaşadığı evde rahatsızlanarak Hastaneye kaldırılan Kadir İnanır, beyne pıhtı atması sonucu inme geçirdiği için operasyona alınmış ve tedbir amaçlı entübe edilmişti. Bu haberi eminim hepiniz hatırlıyorsunuzdur. Daha sonra 75 yaşındaki oyuncu Kadir İnanır, 27 Mart Çarşamba günü doktorlar tarafından uyandırılmıştı. İnanır, 1 Nisan'da da yoğun bakımdan çıkarılmıştı. Usta oyuncunun hayat arkadaşı Jülide Kural, durumu iyiye giden İnanır'ın rehabilite sürecinde olduğunu ve fizik tedaviye başladığını açıklamıştı. Bu haberle tüm sevenlerinin yüreğine su serpmişti Kulide hanım.

Ama bu hafta öğle bir haber magazin kulislerinde dolaştı ki tekrar ünlü sanatcının sevenlerinin yüreğini hoplattı.

O duyulan haber şuydu ünlü oyuncu Kadir İnanır felç kaldı. Bu kötü haber duyulur duyulmaz Jülide Kural bir kez daha duruma el attı ve bir açıklama yaptı.

“Kadir'in tedavisi olumlu yönde devam ediyor. Böyle haberler nereden çıkıyor anlamıyorum. Elbette zorlu bir süreç ama güçlü iradesiyle daha da iyi olacak. Yalan haberlere kulak asmayın lütfen.” dedi ve bir kere daha tüm sevenlerinin yüreğine bir kere daha su serpti. 

Ben de usta sanatçıyı çok yakinen tanıtım güçlü bir iradesi var. İnanıyorum en kısa sürede toparlayacak tekrar aramızda kendisini daha sağlıklı göreceğiz.

Haftaya görüşene kadar sevgiyle kalın.