Torres del Paine Millî Parkı Şili’nin en güneyinde yer alan Torres del Paine Ulusal Parkı, 1.814 km²’lik alanda 13 Mayıs 1959 tarihinde ziyarette açılan önemli bir parktır.

Bu parkta; puma, dev kondorlar ve gri patagonya tilkisi olmak üzere yöreye özgü birçok hayvan türü bulunmaktadır. Buraya gelip bu hayvanları yaşam alanlarında ziyaret edebilir veya 3000 metre yükseklikte yer alan buzul dağlarını ziyaret edebilirsiniz. Şili gezinizde mutlaka olması gereken yerlerden biridir.

Lauca Milli Parkı

Şili’nin en kuzeyinde yer alan Lauca Milli Parkı, 1.379 km²’lik alanda 1970 yıllında ziyarete açılan önemli bir milli parktır. Ülkenin en çok tercih edilen bölgesidir. Milli parkta birçok hayvan türü bulunmaktadır. Bölgede yüksekliği 6 bin metreyi bulan volkanik dağlar bulunur. Bu dağların arasında dünyanın en yüksek Lago Chungará adlı gölü bulunmaktadır. Burada termal kaplıcalar bulunmaktadır. Nefes kesici manzarasıyla her yıl çok sayıda turist uğramaktadır. Ölmeden önce ziyaret edilmesi gereken noktalardan biridir.

Paskalya Adası 

Büyük Okyanus’un güney doğusunda yer alan Paskalya Adası, Şili’ye bağlı olup Dünya’nın en sessiz adalarından biridir. Şili sahillerinden 3700 km uzaklıkta yer almaktadır. Bu adaya en yakın yerleşim yeri en az 2000 km uzaklıkta bulunur. Bu nedenle dünyanın en çok izole olmuş adası olarak da bilinir. Burada yaklaşık 5 bin kişi yaşamaktadır. Adada dikkat çekilecek birçok yer bulunmaktadır. Buraya geldiğinizde beyaz kumsallara uzanıp uçsuz bucaksız plajlarda tatil keyfi yaşayın. Sonra kalkıp dalış ve sörf yapabilirsiniz. Bu adayı asıl ilginç ve popüler hale getiren  Rapanui halkı tarafından inşa edilen 887 tane Moai taş heykelleridir. Bu heykelleri ziyaret edin. 

Chiloe Kiliseleri

Şili’nin Chiloé Takımadalarında yer alan Chiloe Kiliseleri, Amerika’nın eşsiz mimari yapılarından biridir. Chilota mimarisinin en önemli yapılardan biridir. Adalar üzerinde 17. yüzyılda inşa edilmiş 100’ün üzerinde kilise bulunmaktadır. Bunların bir kısmı tarihin sayfalarında yok olup giderken 20 tanesi restore edilip günümüze kadar sağlam bir şekilde ulaştırılmıştır. Buraya gelip bu harika tarzda inşa edilen kiliseleri ziyaret edin.

Devamı haftaya…