Şili’nin kuzeyinde yer alan Atacama Çölü, Dünya’nın en kurak ve sıcak çölüdür. 105.000 km²’lik alan kaplayan bu çöl, Batısında Büyük Okyanus, Kuzeyde Peru, doğuda ise Bolivya ve Arjantin bulunur.

Çölü ilginç ve popüler hale getiren ise 100 km uzunluğundaki Ay Vadisidir. Nefes kesici bir manzarası bulunmaktadır.

Buraya geldiğinizde kendinizi ayda hissediyorsunuz. Dış Kuvvetler(rüzgar, kumlar vb..) tarafından harika yapılar meydan gelmiştir. Burada yer bir parkta yıldızları izleyebiliyorsunuz. Size tavsiyem eşinizle veya arkadaşınızla buraya gidip yıldızları izleyin. Romantik ortamı o zaman görürsünüz. Ölmeden önce mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri de şüphesiz Ay Vadisidir.

Valparaiso

Pasifik kıyısında yer alan Valparaiso, rengarenk evleri, bohem kültürü ve muazzam deniz manzarası ile Şili’nin turistik bir şehridir. Burada gezilip görülecek birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunur. Buraya gelen biri tatil ve huzur adına aradığı her şeyi rahatlıkla bulacaktır. Bu şehri asıl ilginç kılan ise Dünyaca ünlü şair Pablo Neruda’nın ve görsel sanatçıların evi burada yer almasıdır. Bu evler günümüzde müze olarak kullanmaktadır. Buraya yolunuz düşerse bu evleri de ziyaret edin.

Pucon

Şili’nin güneyindeki Göller bölgesinde yer alan Pucon, gezilip görülmesi gereken turistik bir kasabadır. Şili’de en çok ziyaret edilen noktalardan biridir. Özellikle açık hava ve  doğa meraklılarının sıkça akın ettiği bir yerdir. Bu kasabada harika bir göl ve heybetli bir volkan bulunur. Burada rafting, kano, su kayağı, kar kayağı, binicilik gibi su sporlarını yapabilirsiniz.

Bunun yanında yine birçok aktivite bulunmaktadır. Ayrıca kasabada yer alan parkta yaklaşık 130 tane hayvan türü bulunmaktadır. Bu hayvanları da doğal ortamlarında ziyaret edin. Hayatınızda unutamayacağınız bir gezi anınız olmasını istiyorsanız bu tatil kasabasına gelmelisiniz.

Devamı yarın…