Sizleri farklı lezzetler ile buluşturduğum köşemde bu kez bardak pasta tarifini paylaşacağım. Bardak ile pasta yapılıp servis edilmesi tahmin edebileceğiniz gibi dünyanın en iyi pasta şeflerine sahip olan Fransa’ya ait bir yöntemdir.

Bir bardak veya cam kavanozda servis edeceğiniz pastayı hazırlamak, en hızlı ve pratik yoldur. Ayrıca olasılıkları sonsuzdur. Çilekli, vanilyalı, havuçlu, bisküvili pasta yapabilir, dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde porsiyonları önceden ayarlayabilir ve pasta kesmekle uğraşmazsınız. Bardakları misafirlerinize dağıtmanız yeterlidir. Yetişkinlerin de çocukların da çok sevdiği oreolu pastayı birlikte yapacağız. Bu tarifi daha sonra istediğiniz malzemelerle kendinize göre yorumlayarak dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Pasta tabanı için;

Yumurta 4 adet

Şeker 100 gr

Un 110 gr

Kakao 25 gr

Kabartma tozu 6 gr

Tuz

Krema için;

Labne 500 gr

Krema 300 gr

Şeker pudrası 150 gr

Oreo bisküvi 10 adet

YAPILIŞI

Tabanı hazırlamak için yumurtaları şekerle kabarıp yoğun bir kütle haline gelene kadar çırpalım. Tuz ekleyip hepsini tekrar iyice çırpalım.

Ayrı bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu karıştıralım. Bu karışımı elekten geçirdikten sonra yumurtalı karışıma ekleyelim. Hamurun kabarık kalması için hepsini kaşık ile yavaş karıştırın.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin ve üzerine hamuru koyun. Hamuru düzleştirin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Taban piştikten sonra soğutulmalıdır.

Pastamızın kreması için labne, krema ve pudra şekerini köpük olana kadar çırpın. Bisküvilerin yarısını rondodan geçirerek küçük kırıntılar haline getirin ve kremaya ekleyin. Sonra hepsini yavaşça karıştırın.

Şimdi pastamızı toplamaya başlayabiliriz. Önce güzel bardaklar hazırlayalım. İsteyen dondurma kasesi ya da küçük kavanoz kullanabilir.

Pastayı toplamaya pişirilen tabanı elinizle parçalara ayırın ve yarısını bardaklara eşit miktarda yerleştirin.

Üzerine kremanın yarısını dökün. Tekrar bir kat taban parçaları, ardından bir kat krema daha ekleyin.

Sıra geldi pastayı süslemeye. Kalan oreoları bardakları süslemek için kullanıyoruz. Süslemede çikolata, meyve, karamel sos da kullanabilirsiniz. Süsleme işlemini çocuklarınızla birlikte de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

MUTFAKTA TASARRUF

Kuraklık en büyük sorun olarak karşımızda duruyor. Sürekli su tasarrufu uyarıları yapılıyor. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Bireysel olarak yapabileceğiz çok şey var. Bu konuya bir kez daha değinmek ve dikkat çekmek için bazı bilgileri sizlerde paylaşmak istiyorum:

*Banyo yapmak yerine duş almayı tercih edin. Banyo için 80 litre, 8 dakikalık bir duşta ise 60 litre sıcak su harcarsınız. Süreyi yarıya düşürerek kullanacağınız su miktarını 30 litre azaltabilirsiniz.

*Duş başlığınızı suya hava karıştıran modellerle değiştirirseniz yüzde 75 oranda su tasarrufu yapabilirsiniz.

* Diş fırçalarken musluğu kapatarak dakikada 6 litre su tasarruf edebilirsiniz.

* Sifonunuzu farklı su boşaltma seçeneği olan modellerle yenileyin. Böylece her sifon çekişinizde 1-3 litre suyu tasarruf etmiş olursunuz.

* Damlayan bir musluktan günde 15 litre, yılda 5.5 ton su boşa akıyor. Musluklarınızı onararak buna engel olabilirsiniz.

* Ellerinizi veya bulaşıklarınızı yıkamak için suyun ısınmasını beklerken akan suyu bir kapta biriktirin. Bu suyu bulaşıkları durulamak, çiçekleri sulamak veya klozete dökmek için kullanabilirsiniz.

* Tasarruf amacıyla yaptığınız her şeyi alışkanlık haline getirin. Böylece hayat boyu tasarruf etmiş olursunuz.

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...