Emoji severler bu özelliğe bayılacak. Google, kullanıcıların hazır emojileri birleştirerek yeni emojiler oluştururabileceği 'Emoji Mutfağı' isimli eğlenceli özelliğini kendi arama motoru üzerinden kullanıma açtı. Bu hafta sizlere, Google’ın Apple’ı tahtından edecek Emoji Mutfağı'nın özelliklerini paylaşıyor olacağım. İşte detaylar...

Mesajlaşma teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte emojiler hayatımıza hızlı bir giriş yaptı ve vazgeçilmezlerimiz arasında yer almayı başardı. E tabi ki emoji deyince de hepimizin aklına ilk olarak Apple'ın birbirinden renkli ve eğlenceli emojileri geliyor. Android kullanıcıları ise emoji modasını WhatsApp aracılığıyla takip etmek zorunda kalıyor. Bunun sebebi de malesefki Google’ın veya SwiftKey’in emojilerinin, Apple'a kıyasla her zaman zayıf kalıyor olması. Ancak Google, bu durumu değiştirebilecek yeni özelliği Emoji Mutfağı'nı herkes için kullanıma açtı.

Google'ın yeni Emoji Mutfağı, adından da anlaşıldığı üzere kullanıcıların yeni özgün emojiler oluşturmasına olanak sağlıyor.

Kendi yeni emojilerini oluşturmak isteyen kişiler, Emoji Mutfağı'nda bulunan mevcut herhangi iki simgeyi birleştirerek kendi orijinal bir emojisini üretebiliyor.

Emoji Mutfağı ayrıca, fikir bulmakta zorlanan kullanıcılar için tek tuşla rastgele yeni emojiler ortaya çıkarabiliyor. Üstelik kullanıcılar, oluşturulan bu emojileri kopyalayarak arkadaşlarıyla resim formatında paylaşabiliyor.

Emoji Mutfağı'na ulaşmak ise çok kolay... Emoji Mutfağı uygulamasına bilgisayar veya mobil cihazlarda Google üzerinden "Emoji Kitchen" ifadesini aratarak kolayca ulaşılabilirsiniz.

Peki siz Emoji Mutfağı hakkında ne düşünüyorsunuz? Emoji Mutfağı'nı denediniz mi? Yorumlarınızı bekliyorum...