WhatsApp her geçen gün kendini yenilemeye devam ediyor. Dünyanın popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp geçtiğimiz hafta HD fotoğraflar için destek eklediğini duyurmuştu ve HD fotoğraf gönderme dönemini başlatmıştı. Şimdi ise bu özelliğe birde HD video desteği eklendi ve WhatsApp için yeni bir dönemin kapısı aralandı.

WhatsApp sonunda beklenen HD video gönderme özelliğini kullanıcılarına sunarak mesajlaşma deneyimini geliştirdi. Meta, mesajlaşma uygulamaları arasındaki rekabeti artırmak amacıyla bu yeni özelliği WhatsApp'a ekledi. 

WhatsApp'ın HD video gönderme özelliği sayesinde artık iletilen videoların daha yüksek çözünürlüklü olması sağlanacak. Önceden, yüksek çözünürlüklü videolar uygulamada gönderim sırasında 480p'ye sıkıştırılıyordu. Bu, daha az veri tüketen ve yüklenmesi daha az zaman alan daha küçük bir dosya ile sonuçlansa da, videoların kalitesi son derece düşürüyordu.

WhatsApp yaptığı son güncellemeyle birlikte kullanıcılar artık videolarını HD olarak gönderebilecek ve izleyebilecek. Peki, WhatsApp'ta yüksek çözünürlüklü video nasıl gönderilir? 

İşte adım adım WhatsApp yüksek kalite video gönderme...

  • WhatsApp'ta video göndereceğiniz sohbete girin.
  • Artı simgesine dokunun.
  • Fotoğraf ve video arşivini seçin.
  • Videoya dokunun.
  • Medya kalitesini HD olarak seçin.
  • Bitti'yi dokunup gönderin.

HD kalite, orijinal video çözünürlüğünde, dolayısıyla göndermesi çok daha uzun sürüyor. Yalnız, HD kalitede videolarda da sıkıştırma uygulanacağından detaylarda biraz kayıp yaşandığını belirtelim. Yüksek çözünürlüklü videolar, HD etiketi taşıyor.

DİKKAT! Bu özelliklere erişmek için cihazınızda WhatsApp'ın en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun...