Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcılarının güvenliğini artırmak için iki faktörlü doğrulamanın yanına "Passkey" yani geçiş anahtarı özelliğini test ediyor. Peki, bu özellik ne işe yarayacak? Passkey (geçiş anahtarı) nedir? İşte detaylar!

Meta'ya ait popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların karşısına her geçen gün farklı özelliklerle çıkmaya devam ediyor. Bu özelliklerden biri de geçtiğimiz günler de ifşa oldu. WaBetaInfo tarafından ortaya çıkan bilgilere göre WhatsApp passkey (geçiş anahtarı) adı verdiği bir özellik üzerinde çalışıyor.

Geçiş anahtarının etkinleştirildiği sayfada "Artık parmak izinizi, yüzünüzü ya da ekran kilidinizi kullanarak bir geçiş anahtarıyla sizin olup olmadığınızı doğrulayabilirsiniz" ifadeleri yer alıyor.

Bu özellik sayesinde, kullanıcılar geleneksel şifreler yerine normal bir şifre oluşturmak zorunda kalmadan yüz tanıma veya biyometrik bilgilerle oturum açabilecek. Bu da güvenliği daha etkili bir hale getiriyor. Kısacası, WhatsApp’ın Passkey özelliği sayesinde kullanıcılar daha güvenli bir şekilde oturum açabilecek.

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Passkey (geçiş anahtarı) hakkında WhatsApp tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak WaBetaInfo tarafından belirtilen bilgilere göre yeni özellik henüz test aşamasında. 

PASSKEY NEDİR?

Passkey yani geçiş anahtarı bir kimlik doğrulama sistemidir. Kullanıcılar yüz tanıma ile oturum açabilirler. Bu da normal şifrelere göre güvenliği artırmaktadır.

APPLE KULLANACAĞINI DUYURMUŞTU

Haziran ayında Apple, iOS 17, iPadOS 17 ve macOS Sonoma'daki kullanıcılar için Apple ID hesaplarına otomatik olarak bir geçiş anahtarı atayacağını duyurdu.

Bu, kullanıcıların Apple.com, iCloud.com veya Apple ile ilişkili diğer web sitelerinde parola girmek yerine kimlik bilgisi olarak geçiş anahtarlarını kullanarak kimlik doğrulaması yapabilecekleri anlamına geliyor.