Anadolu Rock müziğinin usta  ismi Erkin Koray , 82 yaşında bu hafta başında hayatını kaybetti. Uzun yıllardır yurt dışında yaşayan  Anadolu Rock müziğinin efsane isimlerinden 82  Erkin Koray'dan aniden gelen ölüm haberi tüm sevenlerini çok üzdü.

Akciğerindeki rahatsızlıklar nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören usta sanatçı hayata gözlerini yumdu. Acı haberi kızı Erkin Koray'ın sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.
Acı haber bu paylaşımdan hemen sonra anında tüm ülkede duyuldu.

Ustanın kızı duygularını ve ölüm haberini bakın hangi cümlelerle sosyal medyadan paylaştı.
Babam.. "Baba"mız.. Canımın taa içi... 
Bazen kızın, ve seni Baba deyip bağrına basan "canlar", güzel enerjimizi, sevgimizi, saygımızı ve alkışlarımızı senden bir gün bile eksik etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. 
Eserlerin dilimizde, aşkın kalbimizde, yaşayacak, daima ve ilelebet. 

Dilerim bu dünyada bulamadığımız barış ve huzuru, başka bir dünyada bulursun. 
Doğru'su hiç şaşmayan, tanıdığım en sağlam adam, Anadolu Rock'ın mucidi, sevgili babam.. .
 Benim için yaptıklarına minnetarım. Ne desem hakkını vermiş olmam. 
Eminim "senin çocuklar" da, ülkelerini kültürlerini ve onlara layık gördüğün cumhuriyeti ileri götürmek adına yaptıklarına her zaman minnettar kalacaktır. 
Hakkını helal et. Seni çok ama çok seven kızın Damla”
 Bir kızın babasına olan duygularını okudunuz. Allah sabır versin gerçekten çok zor. Bir ustayı daha kaybettik. Gerçek anlamda büyük bir müzik adamını bizde kaybettik. Mekanı nur olsun.

Son olarak ustayı yeni jenerasyona anlatmak için kimdi nereden geldi kısaca ondanda bahsetmek istiyorum.

Erkin Koray, 24 Haziran 1941 tarihinde İstanbul'da doğdu. Küçük yaşlarda, piyano öğretmeni olan ve Şerif Yüzbaşıoğlu, Ayhan Yünkuş ve Önder Bali gibi müzisyenlere eğitmenlik yapan annesi Vecihe Koray'dan piyano öğrendi, daha sonra gitar çalmaya başladı. İstanbul Alman Lisesi'nde eğitim gördüğü 50'li yılların ikinci yarısında, arkadaşları ile kurduğu amatör topluluk olan Erkin Koray ve Ritimcileri ile dönemin güncel parçalarını çalmaya başladı. Lise eğitiminin ardından 60'lı yılların başına dek çalışmalarını yarı amatör yarı profesyonel olarak sürdürdü. 
Türk sanat müziği eserlerini yorumlayarak Anadolu rock tarzının en önemli eserlerini vermiştir. Şaşkın (Ala Ain Moulayiteen) (Dabke), Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah gibi geniş kitlelerin beğenisini kazanan Arabesk-rock parçaların yanında, Mesafeler, Yağmur gibi psychedelic rocka uzanan ve Krallar, Akrebin Gözleri, Öfke gibi metal müzik olarak nitelendirilebilen birçok önemli çalışmaya imza atmıştır.

İşte kısaca usta buydu. Kendisini çok özleyeceğiz ama eserleri bir çok nesile ulaşacağından da hiç şüphem yok.
Sevgi ve hoş görü ile kalın.