Neden Jordan Pass almalıyım

Çünkü Ürdün tarihi açıdan fevkalade zengin bir ülke. Sadece Petra’yı gezer ya da Petra+Wadi Rum yapıp geri dönerseniz çok şey kaçırmış olursunuz.

Bu kadar zenginliğin içinde sadece bu ikiliyi değil, daha fazlasını isteyenler için Ürdün hükümeti çok güzel paketler hazırlamış. Böylelikle tek biletle yüzlerce yere hem sıra beklemeden, hem de ekstra ücret ödemeden giriş yapıyorsunuz.

Biz Ürdün’de 10 gün kaldık ve ülkeyi baştan başa gezdik. Neredeyse girip çıkmadık yer bırakmadık desek yeridir. Eğer Jordan Pass olmasaydı bu kadar çok yer gezmemiz imkansızdı. Çünkü Ürdün çok pahalı bir ülke. Ve eğer orta direk gezginseniz, sadece tarihi yerlerin giriş çıkışı bile belinizi çok sağlam büker. Bu yüzden gitmeden önce bunu mutlaka almanızı öneririz.

Burada önemli olan 2 konu var. Birincisi Ürdün topraklarındaki kalış süreniz. En az 3 gece Ürdün’de konaklamanız şart. Eğer kalmayacaksanız bu kartın bir anlamı olmaz. Çünkü bu kartı kullanarak ücretsiz giriş yapabilmeniz için Ürdün’de en az 3 gece kalmanızı istiyorlar.

İkinci konu Petra’da kaç gün geçireceğiniz. Tek başına Petra bileti gibi, Jordan Pass için de Petra’da geçireceğiniz gün sayısına göre fiyat artıyor.

Nasıl çalışıyor?

Jordan Pass, satın aldığınız tarihten itibaren 1 yıl geçerli. Jordan Pass’in geçerli olduğu, giriş yaptığınız ilk yerde biletinizi okuttuğunuz tarihten itibaren aktifleşiyor. Aktifleştikten sonra da 2 hafta süreniz var. 2 hafta içinde geçerli olduğu her yere birer kere giriş hakkınız mevcut. Aynı yere ikinci kez girmek için ücret ödemeniz gerekir. Petra için kaç gün seçtiyseniz, o kadar gün ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Çıktısını bile almanıza gerek yok.

Sıra beklemeden bu şekilde gezmek hem çok karlı hem de hızlı. Bu yüzden kesinlikle satın almanızı tavsiye ederiz.

Petra by Night

Her Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe akşamları, Petra’nın As Siq yolu ve El Khazne’nin önü binlerce mum ile aydınlatılıyor. Gece vakti Petra nasıl görünüyor sorusunun cevabını merak ederseniz, bu aktiviteye mutlaka katılın. Hatta merak etmiyorsanız da katılın. Çünkü inanılmaz bir deneyim.

Akşam 20.30’da başlıyor ve 2 saat sürüyor. As Siq’in sonunda binlerce mum kumların üzerinde sizleri bekliyor.

Harika bir müzik eşliğinde size Petra ile ilgili hikayeler dinliyorsunuz. Bedevilere yakışır şekilde naneli çay ikram ediyorlar. Hikaye bittiğinde El Khazne, rengarenk ışıklar ile aydınlatılıyor. İnanılmaz bir görsel şölen yaşıyorsunuz.

Bu aktivite ekstra ücrete tabi. Ve bahsettiğimiz gibi her gün yok. Biletleri de sadece gişeden alabiliyorsunuz. Ziyaret gününüzü bu günlere denk getirip bu deneyimi de mutlaka yaşayın.

Devamı haftaya…