Beşiktaş Konferans Ligi’nde evinde ağırladığı Arnavut Tirana’yı 3-1 yenerek yeni sezonun ilk maçına galibiyetle başladı. Siyah-Beyazlıların vasat rakibine karşı goller 21. dakikada Masuaku, 42. dakikada de Muleka, 90. dakikada Semih Kılıçsoy’dan geldi.

akibin tek golünü ise enden gelişen ataklardan birinde 83. dakikada Kaina attı. Beşiktaş evinde 3-1 galip gelmesine rağmen oynanan futbol, taraftarları mutlu etmedi. Taraftarın oyundan memnuniyetsizliği tezahüratlara yansıdı ve “Yönetim istifa“ sesleri yükseldi Beşiktaş stadından.

Taraftar yönetime güvensiz

Şenol Güneş’in alkışlanmasına karşın yönetime yapılan protestolar, rakiplerin yaptığı flaş transferlere karşı, son bir kaç sezonda transferlerin sezona yetiştirilememesi, oyuncuların kampa katılamaması gibi etkenlerin taraftarın yönetime olan güvensizliğinin ve kızgınlığının bu sezon daha da arttığını gösterdi. Bu süreçte Beşiktaş’ın en büyük şansı Şenol Hoca. Yanına Burak Yılmaz’ı da alan tecrübeli hoca, kulübü ve taraftarı etrafında toplayarak birleştirici bir rol üstleniyor. Şenol Hoca basın toplantısında transferler için geciktiklerini fakat endişeye gerek olmadığını, yönetim kurulunun ve başkanın Beşiktaş ailesine en iyi oyuncuları bulacağını inancının tam olduğunu belirtti.

Kaldığı yerden devam edecek

Kara Kartallar’ın rakipleri Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzon’un yaptığı transferler karşısında geride kalması, “Aldım” dediği oyuncuların rakip takımlara imza atması, yönetimin acizliği, Ceyhun Kazancı’nın üç defa istifa edip geri gelmesi ve sonunda gitmesi, Başkan Ahmet Nur Çebi’nin şu anki vizyonu Beşiktaş’ın geçen sezon kaldığı yerden devam edeceğini gösterir nitelikte. Tek pozitif olan Şenol Hoca. Eğer yönetimdeki huzursuzluk ve başarısızlık takıma yansırsa Beşiktaş için atı alan Üsküdar’ı yine geçer.

Kulüplerin mali yapıları ve devlete olan milyarlarca liralık borçları, Fenerbahçe-Galatasaray-Trabzonspor’un milyonlarca euroluk transferleri TFF’nin hangi kriterleri uyguladığını yine sorgulatıyor. Gerçi TFF başkanı tarafsız değil, bunu herkes biliyor. TFF taraflı olunca bu sezon da geçen sezon gibi tiyatro seyreder miyiz, hep beraber göreceğiz. Sonuçta Ahmet Başkan’ın biran önce Şenol Hoca’ya istediği oyuncuları alıp, takıma takviyeleri yapıp, takımın şampiyonluk yarışına girmesini sağlaması gerekiyor. Yönetim taraftarını da arkasına almalı zira bu sezon geçen sezondan daha çetin geçecek. Çünkü rakipler TFF, MHK, Galatasaray, Fenerbahçe Trabzon ve diğerleri. Durum böyle olunca umudumuz tek Şenol Hoca.