Günümüzde artan fiyatlar karşısında az paraya lezzetli bir pasta veya tatlı sipariş etmek artık mümkün değil. Bu nedenle sizi birlikte pasta ve diğer tatlıları pişirmeye davet ediyorum.

Böylece hem paradan tasarruf etmiş olursunuz hem de tatlınızın hangi ürünlerden yapıldığını konusunda bilgi sahibi olursunuz. Bugünün tarifini ister pasta olarak ister bardaklara paylaştırarak tek kişilik porsiyon olarak hazırlayabilirsiniz. Yapımı çok pratik olan pastamız çikolatalı taban, sütlü çikolatalı mus ve ganaj olmak üzere üç bölümden oluşuyor.

Malzemeler

Pasta tabanı için;

Yumurta 4 adet

Şeker 100 gr

Un 110 gr

Kakao 25 gr

Kabartma tozu 6 gr

Tuz

Çikolatalı mus;

Jelatin 4 gr+25 gr su

Sütlü çikolata 180 gr

Sıcak krema 120 gr

Soğuk krema 200 gr

Ganaj;

Sütlü çikolata 150 gr

Krema 200 gr

YAPILIŞI

Pratik pastamızı yapmaya dengelenmesi zaman aldığından ganajla başlayacağız.

Kremayı kaynatın ve çikolatanın üzerine dökün. Bir blender kullanarak her şeyi iyice karıştırın.

Sonra bunu streç ile örtün ve buzdolabında 6-8 saat bekletin.

Bu sürenin sonunda ganajı mikserle kabarıncaya kadar çırpın ve kullanıncaya kadar buzdolabında bekletin.

Çikolatalı taban önceden pişirilip streçle sarılabilir, böylece daha da lezzetli hale gelir.

Tabanı hazırlamak için yumurtaları şekerle kabarıp yoğun bir kütle haline gelene kadar çırpalım. Tuz ekleyip hepsini tekrar iyice çırpalım.

Ayrı bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu karıştıralım. Bu karışımı elekten geçirdikten sonra yumurtalı karışıma ekleyelim.

Hamurun kabarık kalması için hepsini kaşık ile yavaş karıştırın.

Fırın kalıbına pişirme kağıdı yerleştirin ve üzerine hamuru koyun.

Hamuru düzleştirin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Taban piştikten sonra soğutulmalıdır.

Geriye kalan tek şey çikolatalı mus hazırlamak. Bunun için jelatini soğuk suyla seyreltip 10 dakika bekletmeniz gerekir.

Daha sonra kremayı kaynatın, jelatin kütlesini ekleyin, karıştırın ve bu karışımı çikolatanın üzerine dökün, her şeyi bir blender kullanarak iyice karıştırın.

Ayrı olarak, soğuk kremayı yumuşak köpük oluşuncaya kadar çırpın ve çikolata kütlesiyle yavaşça karıştırın.

Artık pastamızı hazırlamaya başlayabiliriz. Bir bardak alıp her misafire ikram edeceğiz.

Taban iki parçaya bölün. Bir kısmını bardakların alt kısmına yerleştirin.

Çikolatalı kek parçalarının üzerine çikolatalı mus ekleyin. Daha sonra pastanın tabanının ikinci kısmını musun üzerine parça parça koyun.

Daha sonra tatlımızı ganajla süslememiz gerekiyor.

Hazır tatlı buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra misafirlerinize servis edebilirsiniz.Afiyet olsun…

HAYATIMIZ TASARRUF

 Ekolojik yaşam bilinci ve duyarlılığı oluşturmak, doğa ile uyumlu yaşamı desteklemek faaliyetler sürdüren Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin hazırladığı ‘Tüketicin El Rehberi’nde çok önemli bilgiler yer alıyor. 136 sayfalık bu rehberde, katkı maddelerinden kurtulup güvenilir gıdaya ulaşmak için mutfağınızda üretebilecekleriniz şöyle sıralanıyor: “Sadece yemek, kek, börek ve tatlılarınızı değil, yoğurt, ekmek, domates püresi, salça, turşu, peynir, tereyağı gibi sofranızdaki pek çok yiyeceği evde yapabilirsiniz. Doğa dostu bir çiftçiden, ekolojik pazar ya da marketten aldığınız ekolojik tam undan farklı çeşit ekmekler, sonbaharda alacağınız domatesleri püre haline getirip kaynatarak kış boyunca kullanacağınız domates püresi konserveleri ve sütü bir kaşık yoğurt ile mayalayarak kendi yoğurdunuzu yapabilirsiniz.” Üstelik bunları yapmak için fazla zamana ihtiyacınız yok. Haydi alışkanlıklarımızda küçük değişiklikler yapalım.