Bir öykü vardı; fakir bir adamın çok değerli bir atı varmış. Atın ünü yayılmış, devrin hükümdarı çok yüksek bir paraya atı satın almak istemiş. Adam; ‘’o benim arkadaşım, insan arkadaşını satmaz’’ diyerek teklifi geri çevirmiş. Bütün komşuları deli demişler adamcağıza ve ‘’bu kadar parayı bulamazsın, hata ettin’’ demişler. Yaşlı adam da ‘’bir işin iyi mi kötü mü olduğu hemen belli olmaz’’ demiş ve konuyu kapatmış.

Birkaç gün sonra at kaybolmuş. Yine komşuları; “bak gördün mü, hem paradan hem de attan oldun, kötü oldu” demişler. Yaşlı adam sakince ‘’iyi mi kötü mü henüz belli değil’’ demiş ve yine alay etmişler adamla.

Bir hafta sonra kaybolan at yanında kendi gibi yirmi atla dönmüş eve. Komşuları; “çok şanslısın zengin oldun” demişler kıskanarak. Yaşlı adam yine aynı cevabı vermiş ‘’iyi mi oldu kötü mü oldu belli değil’’ demiş. Komşular zengin oldu ama iyi oldu demiyor, zenginlik kötü olur mu diye dedikodu yapmaya devam etmişler.

Yaşlı adamın tek oğlu atlara bakarken bir atın altında kalarak ayağını kırmış. Komşuları; “haklıymışsın kötü oldu” deyince yaşlı adam onları susturmuş ve “belki de iyi oldu, henüz bilmiyoruz’’  demiş.

Komşuları alay etmeye devam etmişler. Belki oğlu sakat kalacak, bundan kötüsü olur mu? Bu adam aklını kaçırmış diye konuşmuşlar aralarında.

Birkaç hafta sonra savaş çıkmış ve ayağı kırık olan gencin dışında köyün bütün gençleri askere alınmış ve hepsi ölmüşler.

Biraz uzun oldu ama bu öykünün kıssası olanın iyi mi kötü mü olduğunu zaman gösterirdir.

Bir seçim süreci bitti. Ülkemize, halkımıza hayırlı olsun. Bence bu seçimin kazananı belli değildir ve önümüzdeki beş ya da altı ay içinde belli olacaktır.

Önümüzde daha da derinleşecek ekonomik bir kriz var. Merkez Bankasının rezervi -70 milyar $ civarında. Gelen hükümet bu açığı kapatacak ve her ay açık veren dış ticaret dengesinin eksiden çıkarmaya çalışacak. Yani önce iflastan kurtulmak için bu paraları bulmak zorunda.

Eğer para bulunamazsa dışa bağımlı ekonomimiz “DURACAK”. Kasanızda döviziniz yoksa petrolün, doğal gazın, üretimde kullanılan ve yurt dışından gelen ham maddelerin, yurt dışından ithal edilen ilaçların parası nasıl ödenecek?

Ayrıca Türk ekonomisinin içine kaynağı belli olmayan parayı sokarsanız kara para aklamada gri listeye giren ülkemizi kara listeye taşırsınız.

Yani demem o ki ülkemiz cumhuriyet tarihimizin en önemli krizlerinden biriyle karşı karşıya.

Eğer bu seçimleri muhalefet kesimi kazansaydı ve bu yıkım onların yönetimi altında gerçekleşseydi sağ kesimin eline elli yıl daha kullanacağı bir kara propaganda fırsatı verilecekti. Tıpkı bizzat Hüsamettin Cindoruk’un açıkladığı; “Biz İsmet İnönü için asker kaçağı derdik ve herkes inanırdı” örneğinde olduğu gibi.

Sizlerle bir öngörümü paylaşmak isterim. Ekonomik olarak yaşayacağımız çözümsüzlük süreci ve çok ciddi sıkıntılar nedeniyle bir yıl içinde bir erken seçime gidilebilir. Aklımdaki süre bu sürecin altı ayı bile bulmayacağı ki umarım böyle olmaz.

2024 yılında yapılacak yerel seçimler genel seçimlerle birleşebilir.

Umarım ülkemizin yönetimine gelen her hükümet liyakate, adalete, demokrasiye, anayasaya, sahip çıkar.

Ülkemiz tez zamanda huzur bulsun diliyorum.