Sevgili yolcu,

Yeniden merhaba!

Bazen, büyük bir görevi küçük parçalara bölseniz bile, bütün sürecin çok fazla zaman ve çaba gerektireceği beklentisiyle erteleme yapabilirsiniz. Bugünkü derste, bir görevi yaparken nasıl momentum oluşturacağımızı ve geçici zayıf anları nasıl aşacağımızı konuşacağız.

3 Dakika Kuralı:

Momentum oluşturmanın anahtar tekniklerinden biri, elinizdeki görev için sadece 3 dakika harcamayı planlamaktır. Görevi yapmaktan vazgeçme eşiğinde olduğunuzda, anahtar nokta, önünüzdeki görev hakkında düşünürken hissettiğiniz rahatsızlığı minimize etmektir.

Rahatsızlık düzeyi ne kadar az olursa, görevi tamamlama kararınızı uygulamaya koyma şansınız da o kadar yüksek olur.

3 dakika dolduğunda, durumu yeniden değerlendirin ve başka bir 3 dakika daha harcayabileceğinizi görün. Ve tekrar. Ve tekrar... sanki bir topun yuvarlanmasına ilham geldiğinde süreyi artırmaya (örneğin 25 dakikaya) karar verene kadar devam ediyormuş gibi düşünün. İlham vardır... ama sizi çalışırken bulmalıdır. Topun yuvarlandığını gördüğünüzde ne kadar başarı elde edebileceğinize şaşıracaksınız.

Zaman Limitleri Belirleyin:

Bu 3 dakika bittiğinde başka 3 dakika daha çalışmanız gerektiğini bilmeniz, bazen kendinizi aldatmak gibi hissettirebilir. Ve bu durum, hiçbir eyleme geçmemenize neden olabilir.

Bu nedenle, bir görev üzerinde belirli bir süre çalışacağınızı belirlemek ve devam etmek isteseniz bile sadece o süreye uymak bu duruma etkili bir çözüm olabilir. Kişilik tipinize bağlı olarak, yalnızca 30 dakika boyunca çalışmanız gerektiğini ve bundan başka bir şey yapmanıza gerek olmadığını bilmenin, -akıl oyunları olmadan- size bu konuda fayda sağlayabileceğini unutmayın.

ALTIN SAATLER

En zorlu ve önemli görevler üzerinde ilerleme kaydetmek, tam odaklanma ve akış için kesintisiz büyük zaman dilimlerini gerektirir. 

Gününüzü stratejik olarak planlayarak, altın saatler (en verimli zaman dilimi) ve doğru yer (çalışmaya elverişli en uygun yer) kavramlarına göre bloklar oluşturarak bu zaman dilimlerini yaratabileceğimizi öğrenelim. 

İşte zamanı şekillendirme sanatı budur. Siz de bir sanatçı olun.

Altın Saatlerinizi Keşfedin:

Deney yapın ve en üretken olduğunuz günün hangi saatleri olduğunu belirleyin. Ardından altın saat bloklarınızı tekrarlanan takvim etkinlikleri olarak planlayın. Bu blokları, yüksek enerji gerektirmeyen veya aynı öneme sahip olmayan şeylerden (örneğin, toplantılar) koruyun.

Altın saat bloklarınızı kendinizle çalışma randevuları gibi düşünün ve her dakikayı değerlendirin. Altın saat bloğunuzun planlanmasına izin vermek zorunda kalırsanız, takviminizi gözden geçirin ve o gün “Tek İş”iniz için kesintisiz başka bir zaman dilimi bulun.

Kolay Görevleri Planlama:

Farklı saatler farklı görev türleri için daha uygundur. Daha küçük ve daha kolay görevlerin bir listesini sürekli olarak toplayın, ardından bunları altın saatlerinizin dışında kalan (verimsiz zaman) bloklara yerleştirmek veya beklenmedik taleplerle (aramalar, işler vb.) bölünen bloklarda çalışma yapmak için bir araya getirin. Altın saatlerinizin dışındaki zamanlarınızı aramalar, toplantılar ve diğer daha düşük öneme sahip görevleriniz için kullanın.

Takviminizi Sürekli Bir Hatırlatıcı Olarak Kullanın:

Günlük olarak takviminizi kontrol edip planlama yaparak her günü başlatmanızı ve gün boyunca sürekli olarak ona geri dönmenizi sağlayın.

Görmediğiniz şeyi hatırlamazsınız." İçinizde olmayan şey, aklınızda da olmaz."

Varlığın ve bu haftaki yolculuğumuzda bana eşlik ettiğin için teşekkür ediyorum. Hep var ol! Sağlıcakla kal.