Beşiktaş ilk maçta deplasmanda 3-2 yendiği Dinamo Kiev’i rövanş maçında da Aboubakar’ın şık golü ile 1-0 yenerek adını Konferans Ligi guruplarına yazdırdı 

Siyah Beyazlılar Şenol Hoca’yla Avrupa arenasında oynadığı altı maçında da galip gelerek müthiş bir seri yakalamış oldu. 6’da 6 galibiyet eklentileri üst seviyeye çıkardı.

Dinamo Kiev karşısında maçın başından sonuna kadar oyunun hakimi Beşiktaş’tı. Mulekan’ın direkten dönen şutu Beşiktaş adına kaçan pozisyonlardan biriydi. Kaleci  Bucschan Beşiktaş’ın skoru açmasını önledi.

Beşiktaş Dinamo Kiev karşısında golü Aboubakar’la 52 dakika buldu. Yıldız oyuncu adeta slalom yaparak, dört Dinamo Kiev’li oyuncuyu çalımlayarak topu filelere gönderdi. Kaleci Bushchan’a sadece  seyretmek kaldı. Bu gol seyirciyi de ateşledi. Oynanan futbol seyirciye büyük zevk verdi. Pozisyon üreten ve kalesinde pozisyon görmeyen bir Beşiktaş seyrettik. Beşikraş’ın rakip kaleye çektiği 19 şut bunun göstergesiydi. Taktik zekasıyla ünlü Lucescu yaptığı hamlelerle oyunu değiştirmeye çalışsa da Beşiktaş sahanın tek hakimiydi.

İlk maçta Lucesku’nun Beşiktaşlı oyuncuları küçümser şekilde yaptığı “Afrikalı” açıklamalarına Aboubakar golü attıktan sonra cevap verdi. Siyahi oyuncu öncelikle Lucescu’nun yaptığı açıklamalara kulübesinin önüne giderek  yanıt verdi. Ama bu yanıt ona sarı kart getirdi.

Şenol Hoca’dan önce Şenol Hoca’dan sonra

Beşiktaş’ı tarif ederken Şenol Hoca öncesi, Şenol Hoca sonrası diye ayırmak lazım.

Şenol Hoca’yla Beşiktaş’ın en son geçen sezon Sivas’a yenilmesi 23 maçlık yenilmezlik serisi sağladı. Pazar günü ligde oynayacağı Sivas maçı biraz ironi oldu.

Beşiktaş Şenol hocayla takım olma yolunda hızla ilerliyor. Yeni transferler takımda uyumu yakalarsa Beşiktaş’ın oyununu bir başka boyuta geçecek. Taraftarın takıma ve Şenol Hoca’ya güveni tam.

Tebrikler Şenol Hoca’ya, tebrikler takıma, tebrikler Abubakar’a…