Serdar Ortaç adı gün geçmiyor ki eski eşi veya kumar bağımlılığıyla haber olmasın. MS hastalığıyla yaşadığı sıkıntılı günlerine karşın Ortaç hiç durulmuyor. Yine eski eş Chloe ile bu hafta gündem oldu.

Henüz 19 yaşındayken Serdar Ortaç ’la tanışan ve 2014 yılında da nikah masasına oturan Chloe Loughnan evliliği boyunca zor günler yaşamış,

8 yıllık birlikteliğin ardından da 2019 yılında Ortaç’la  ayrılık kararı almıştı.

Chloe boşandıktan sonra ülkesi İrlanda ve Türkiye arasında mekik dokuyor. Kendisi hakkında sayısız kere Ortaç’ın kötü yorumlarına hep sessiz kalan Chloe bu hafta  ilk kez cevap verme gereksinimi duydu.

Chloe eski eşi Ortaç için bakın neler söyledi. “Evliyken benim hakkımda güzel konuşuyordu. Boşandıktan sonra kötü konuşmaya başladı. Anlaşarak boşandık ve eski kocamın avukatıyla yürüttük bu süreci. Ben bir şey istemedim. 8 senemi paylaştım, ben onun karısıydım kocam gibi baktım. Ben 19 yaşında buraya geldim. Aşık oldum çok güzel bir hayatımız, aynı zamanda çok zor bir evliliğimiz vardı.

Benim kültürümde çok az kişi boşanıyor, o yüzden sabırlı kalıyorsun. Terapiye gittim, hiçbir zaman boşanmayı düşünmedim ailem de kabul etmezdi. Evleniyorsun çocuk  yapıyorsun ve sıkıntın varsa hallediyorsun. O zamanlar çok sabırlıydım, içimde çok mutsuzdum her gün ağlıyordum. Dışarıda her şey süper gibi konuşuyordum. Zor bir hayat yaşadım. Hiçbir zaman kimseye bunu söylemedim.”

Evli kaldıkları dönem neden çocuk sahibi olmuyorsunuz sorusuna ilk kes boşandıktan sonrada olsa bakın içini bu konuda da nasıl döktü.

“Herkes ‘a neden çocuk vermiyor’ diyordu. Benim eski kocam kumarı benden çok sevdi. İlk günlerimiz çok zordu. Bazen sabah kalkıyordum kocam Kıbrıs’a kumar oynayama gitmiş. O zamanlar sürekli ailemin yanına dönüyordum insanlar beni suçladı. Kimse düşünmedi ‘belki bir sebebi var’ demedi.

Aileme söyledim. Annem en yakın arkadaşım, Türkiye’ye gelince o da gördü. Çok riskli bir hayat, eğer çocuk doğursaydım neler yaşardık bilmiyordum o yüzden çocuk yapmadım.” 

Serdar Ortaç çok iyi bir sanatçı ama, yaptıklarıyla yaşadıklarıyla sanatı kadar başarılı değil. Hâlâ devam eden bir kumar alışkanlığı bir yandan yaşadığı maddi sorunlar birde hastalığı ama hiç bir şekilde kötü alışkanlıklarından vaz geçmiyor.

Yaşadıklarından hala ders çıkarmayan Ortaç’ı ne yazık ki çok daha karanlık günler bekliyor gibi görünüyor.

Umarım bir an önce bu uykudan uyanır, bir sirkelenir. Biz onu seviyoruz bu şekilde kendini yok etmesi ve etrafına da zarar vermekten bir an evvel vaz geçsin.

Haftaya görüşene kadar sevgi ve hoşgörü ile kalın.