Gazeteci Reha Muhtar, geçen pazartesi gecesi Sarıyer’deki evinde merdivenlerden düştü. Ardından hastaneye kaldırılan ve bilinci kapalı olan Muhtar yoğun bakımda entübe edildi.

Reha Muhtar’ın ikiz çocuklarının annesi oyuncu Deniz Uğur, olay sırasında Muhtar’ın yanında bulunan oğlu Poyraz’ın kayıp olduğunu sosyal medya üzerinden haykırdı.

Uğur, oğlunu alıkoydukları iddiasıyla Reha Muhtar’ın eski sevgilisi Nilüfer ile sanatçının kızı Ayşe Nazlı Yumlu’nun bu işin içinde olduğunu iddia etti ve haklarında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ardından Deniz Uğur’un avukatı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan şikâyet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Reha Muhtar, evinde düşmesi sonrası entübe edilmiştir. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre Ayşe Nazlı Yumlu, Muhtar entübe halindeyken Poyraz’ı alıp kaçmıştır. Bu eylemin talimatını annesi Nilüfer vermiştir. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube’ye kayıp ihbarı yapılmıştır. Çocuğun yaşayıp yaşamadığı, güvende olup olmadığı meçhuldür. Kayıp çocuk Poyraz Muhtar’ın bulunması adına savcılık tarafından şüpheliler şarkıcı Nilüfer ile kızı Ayşe Nazlı Yumlu hakkında gözaltı kararı verilmesini ve soruşturma sonucu haklarında kamu davası açılmasını talep ediyoruz.”
Yapılan bu şikayetin ardından Poyraz Muhtar’ın Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube’de, Ayşe Nazlı’nın da karakolda ifade verdiği bilgisine ulaşıldı.

Daha sonra ünlü sanatçı Nülüfer sessizliğini bozdu.
“Çocuk kaçırma ya da alıkoyma söz konusu değildir. Tamamı iğrenç bir iftiradır. Dün sabah beni kızım aradı, babam entübe edilmiş’ dedi. ‘Hemen hastaneye git’ dedim. Poyraz, Ayşe Nazlı’yı aramış. Ancak Ayşe Nazlı uyuduğu için duymamış, sabah görmüş. Poyraz, annesini aramamış, çünkü annesinin evine gitmek istemiyor. Kan bağları olmasa da Poyraz ve Ayşe Nazlı kardeş. Poyraz kedisi ve köpeğine bakmak, birkaç parça da eşya almak için evine gitmek istedi. Ayşe Nazlı da Poyraz’ı, Reha Bey’in evine götürdü. O sırada telefon geldi, ‘Ayşe Nazlı, Poyraz’ı hastaneye getirsin, yoksa suç duyurusunda bulunacağız’ dediler. Ben de kızıma hastaneye gitmelerini söyledim. Olay budur” dedi.

Ünlü sanatçı Nülüfer’in ardından kaçırıldı denen Poyraz da konuyla ilgili şu açıklamada bulundu.
“Sosyal medyada sürekli görüyorum annem kaçırıldığımı söylüyor. Ama ben kaçırılmadım. Ablamdan rica ettim beni babamın evine götür diye. Burada benim kedim var, köpeğim var, onlara bakmam gerekiyor. Ablam var Ayşe Nazlı… Bakın ben evdeyim burada çok mutluyum. Başka hiçbir yere gitmek istemiyorum.” dedi.

Şimdi sizlerde eminim benim gibi Deniz Uğur neyin yangınını yapıyor böyle. Yıllardır Uğur Reha Muhtar’ı suçluyor ve madur rolünde görünüyordu. Şimdi yaşanan bu tatsız kazadan sonra her şey daha net anlaşılır oldu. Bence bu saatten sonra Deniz Uğur’un bir inandırıcılığı toplum üzerinde inanırlığı kalmamıştır.

Haftaya görüşene kadar sevgiyle kalın.