Yaz aylarında mevsim meyveleriyle yapılan leziz hamur işleriyle kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu etmek isteyenler için ideal bir galette tarifiyle karşınızdayım.

Pasta ve kek söz konusu olduğunda, Fransızlar teknik, tarif ve yöntem zenginliğiyle hep öne çıkmıştır. Galette de Fransa'nın bu alandaki başarısının mükemmel bir örneğidir.

Sizlerle daha önce erikli galette yapmıştık ancak bu kez farklı bir versiyonunu deneyeceğiz. Hamurumuz lor peynirli olacak. Çünkü lor peynirlisini çok beğeniyorum. Ayrıca tabana ekstra yumuşaklık ve kremsi bir tat da veriyor. Hem tatlı hem de tuzlu dolgu hazırlayabilirsiniz. İkisi de eşit derecede lezzetli olacaktır. Bu tarifin en iyi yanı ise her şeyin çabuk hazırlanması, çok çekici görünmesi ve şenlik masasına bile uygun olmasıdır.

1000088873

MALZEMELER

Hamur için;

Yağlı lor peyniri 200 gr

Tereyağı 200 gr

Un 200 gr

Yumurta 2 adet

Tuz 3 gr

Kabartma tozu 3 gr

Dolgu için;

Anjelika erik 7-8 adet

Toz şeker 50 gr

1000088878

YAPILIŞI

Lor peynir yağlı olmalı ve tuzlu olmamalıdır. Yumuşak bir kıvam alana kadar blender ile biraz çırptım. Ardından oda sıcaklığında yumuşak tereyağı ekleyip yine her şeyi blender ile iyice çırpıyoruz.

Sıra geldi yumurtalara… Yumurtaları birer birer ekleyeceğiz ve her şeyi iyice karıştıracağız.

Un, tuz ve kabartma tozunu da karıştırıyoruz. Bu işlemi bir elek kullanarak yapmak en iyisidir.

Hepsini ana karışıma ekleyin. Şimdi her şeyi dikkatli bir şekilde karıştırmamız ve uzun süre yoğurmamamız gerekiyor.

Hamur yapışkan ve çok kalın olmamalı. Hamurun strece sarılıp kare şeklinde buzdolabında 2 saat bekletilmesi gerekiyor.

Ama en iyi sonucu almak için buzdolabında bir gece durmasını tavsiye ederim.

Hamurun bekleme süresi biterken erikleri hazırlayalım. Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri ince ince dilimleyin

Beklettiğiniz hamuru 3 eşit parçaya bölün, her parçayı 3-5 mm kalınlığında bir daire şeklinde açın. Erik dilimlerini üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine biraz şeker serpin. Hamurun kenarlarını üst üste gelecek şekilde katlayın.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme sonrası tercihe göre pudra şekeriyle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Tatil11

HER ZAMAN HESAPLI BİR YOL VARDIR

Pratik bilgilere ve bütçe dostu yöntemlere yer verdiği köşemde bu hafta hesaplı tatil için bizzat deneyimlediğim yöntemi paylaşacağım. Bu yıl tatil için otel fiyatları çok pahalı geldi. Ekonomik tatil yapmak için biraz araştırdıktan sonra Fethiye merkezde sahile yakın yeni binada güzel bir daire bulduk. Annesinin hatırasına ‘Mama Saggio Home’ (Bilge Anne Evi) adını verdiği dairenin sahibi dost canlısı biriydi. Bu konforlu dairede bir gecelik otel fiyatına beş gece konaklayacağız. Gündüz denizin, akşam sahilin keyfini çıkaracağız. Ölüdeniz yerine Kıdrak Tabiat Parkı içindeki Kıdrak Plajı’na gideceğiz. Büfe, restoran, duş ve tuvaletlerin bulunduğu plajda çam ağaçlarının altında piknik alanı da var. Burada muhteşem manzarada kahvaltı da yapabileceğiz. Tatil için farklı bölgelerde her zaman daha cazip seçenekler bulabilirsiniz.

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...