Beşiktaş Antalyaspor maçında tıpkı Galatasaray derbisindeki gibi ilk devre 1-0 geri düştü. Siyah beyazlılar ikinci devre rakip kaleye üç gol atarak deplasmandan 3-1’lik galibiyet ve 3 puanla döndü.

10 haftalık yenilmezlik serisi

Üç gol, üç puan, on haftada dokuz galibiyet, bir beraberlik serisi Kartal’ı uçurmaya devam etti. Beşiktaş maç fazlasıyla ikinci oldu ve rakiplerinin puan kaybetmesini beklemeye başladı.

Takıma ciddi anlamda Şenol Hoca’nın eli değdi. Şenol hocadan sonra herkes bambaşka bir Beşiktaş izlemeye başladı. Cenk, Aboubakar, Redmond, Mert, Gedson başta olmak üzere tüm takım hedefe kilitlendi. Bunda Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerindeki galibiyetlerin büyük etkisi oldu. Bu derbi zaferleri takımı ve taraftarı bütünleştirdi.

İlk yarı silik Beşiktaş

Beşiktaş, Antalya karşısında ilk devre çok vasat bir oyun sergiledi. Bu oyun skora da yansıdı. 32. dakikada Fernando’nın ortasında kafayla topu filelere yollayan Ömer Toprak’ın golüyle Antalya 1-0 öne geçti. 38. dakika Fredy ile Antalya net bir pozisyon daha yakalasa da vuruş direğin dibinden auta gitti. Kaçırılan bu gol Antalya adına kırılma noktası oldu. Eğer top filelerle buluşsa ve skor  2-0 olsaydı farklı bir maç olurdu.

Beşiktaş’ın ilk devre kaleyi bulan tek şutu 45. dakikada Boşnak futbolcu Amir’den geldi. Antalya’nın kalecisi Helton’un başarılı kurtarışı sonucu ilk devre 1-0 ev sahibi takımın üstünlüğü ile bitti.

Aboubakar sahneye çıktı, Kartal havalandı 

İkinci devre golü düşünen bir Beşiktaş seyrettik. 54. dakikada Mausaku’nun köşe vuruşunda Aboubakar kafa golüyle skoru eşitledi.

73. dakikada Ömer’in Aboubakar’a yaptığı net faul ve penaltıyı hakem Mete Kalkavan es geçti. 80. dakikada soldan ceza sahasına girerken Bünyamin’in Redmond’ı düşürmesi serbest vuruşa sebep oldu. Bu pozisyonda hakem Mete Kalkavan Bünyamin’e önce sarı kart gösterdi. Ancak, VAR Redmond’un gole gidiyor olduğu uyarısını yapınca pozisyonu tekrar izleyen Mete Kalkavan sarı kartı iptal ederek kartın rengini kırmızıya çevirdi.

Beşiktaş ikinci golünü 84. dakikada Cenk’le buldu ve rahatladı

Siyah beyazlıların golcüsü Aboubakar 89. dakikada maçın skorunu belirledi. Kartal’ın ‘kara boğası’ müthiş bir vuruşla topu doksandan filelere yolladı.

Karşılaşma böylece 3-1’lik skorla sona erdi.

Üç puan, üç gol.. Beşiktaş mutlu, taraftar mutlu, yönetim mutlu, Şenol Hoca mutlu gururlu…